Nieuwegein biedt ondersteuning aan gedupeerden toeslagenaffaire

In heel Nederland hebben veel ouders onterecht de kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst terug moeten betalen. De Belastingdienst compenseert gezinnen financieel. Maar voor wie in de problemen raakte, is dat wellicht niet altijd voldoende. De gemeente Nieuwegein wil inwoners helpen die gedupeerde zijn geworden van de landelijke toeslagenaffaire van de Belastingdienst.

Naast de (grote) financiële problemen zijn er vaak ook op andere gebieden problemen ontstaan. Schulden, spanningen in het gezin, relatieproblemen, stress en gezondheidsklachten en problemen met of op het werk. Bent u getroffen door de kinderopvangtoeslagaffaire? Dan kunt u bij de (gevolg)problemen ondersteuning krijgen van de gemeente.

Bent u gedupeerde? Neem dan contact met de gemeente op
De gemeente weet dat er ook in Nieuwegein ouders zijn die gedupeerd zijn door de kinderopvangtoeslagaffaire, alleen zijn deze ouders niet met naam en toenaam bij ons bekend. Vanwege de privacywet mag de Belastingdienst deze gegevens niet delen. Bent u in de problemen geraakt? Dan vragen wij u zich te melden bij de gemeente. U kunt contact opnemen met Tjietske Hoogstraten, Generalist bij Werk en Inkomen Lekstroom (WIL), via telefoonnummer 030-7022438 / 06-46971474 of per e-mail via t.hoogstraten@wil-lekstroom.nl.

Informatie op website Belastingdienst
Wilt u zelf al meer informatie opzoeken over de manier waarop de Belastingdienst de gemaakte fouten gaat herstellen? Kijkt u dan op de website van de Belastingdienst. Daar staan ook antwoorden op veelgestelde vragen, waaronder de compensatie van € 30.000 voor slachtoffers.

Slachtofferhulp toeslagenaffaire
Slachtofferhulp Nederland biedt gratis emotionele en praktische ondersteuning aan ouders die gedupeerd zijn door de kinderopvangtoeslagenaffaire. Medewerkers van Slachtofferhulp Nederland bieden (telefonisch) een luisterend oor omdat ouders lange tijd niet serieus zijn genomen en geen gehoor vonden. De praktische ondersteuning bestaat uit samen overzicht maken van de impact van de toeslagenaffaire en u de weg te wijzen of te helpen met contact leggen met andere instanties. Meer informatie en aanmelden: www.slachtofferhulp.nl/toeslagenaffaire

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!