Katern

Nieuwegein Awards: De vrijwilligers

Het is bijna zover! De vrijwilligers van het Organisatiecomité van Nieuwegein Awards zijn al aan het aftellen. Toch moet er juist die laatste dagen nog enorm veel werk verzet worden om zaterdag weer een tot in de puntjes verzorgd evenement neer te kunnen zetten.

Vanaf maart, wanneer de laatste editie van Nieuwegein Awards geëvalueerd wordt, komt het organisatiecomité maandelijks bijeen. In september neemt de drukte toe en worden zaken als sponsoring, pr, opzet van de avond, artiesten, de financiën e.d. nauwkeurig doorgenomen, in gang gezet en bewaakt. December en januari zijn de absolute topmaanden in het organisatieproces. Naast de vele overleggen vraagt deze periode veel van ieders (privé) tijd en wordt extreem veel werk verzet. In het tienkoppige organisatiecomité heeft ieder eigen specialismes en taken. Mèt elkaar wordt de basis gelegd en de gedetailleerde uitwerking gerealiseerd voor de volgende Nieuwegein Awards. Ontmoet u op de website van Nieuwegein Awards bij Organisatiecomité de vrijwilligers van de organisatie.

Nieuwegein Awards is in 2011 voortgekomen uit het jaarlijkse Sportgala Nieuwegein. Huidige organisatiecomité-leden Sascha van Doorn, Paul Kagie en René Hansen organiseerden vanaf het begin, in 1993, mee aan de Sportgala’s. In 2010 werd het nieuwe concept Nieuwegein Awards gelanceerd. Naast de sportprijzen kwamen er awards op maatschappelijk, politiek en cultureel gebied. In 2013 werd het programma omgezet naar drie blokken en werd de rol van de partners/sponsoren prominenter. Het evenement werd hierdoor financieel zeer laagdrempelig, waardoor iedere Nieuwegeiner erbij kon zijn om zijn of haar genomineerden te komen aanmoedigen.

Bij Nieuwegein Awards is een groot aantal lokale organisaties, bedrijven, vrijwilligers en andere plaatsgenoten, in meerdere of mindere mate betrokken. De vrijwilligers van Stichting Nieuwegein Awards zijn daar heel blij mee. Het steunt hen in hun streven om dit evenement zo “Nieuwegeinbreed” mogelijk te organiseren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk