Nieuwegein actief tijdens NL Doet

Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben rond de 250 vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken in Nieuwegein. Dit deden ze in het kader van NL DOET, de grootste landelijke vrijwilligersactie, georganiseerd door het Oranje Fonds. Vrijdagochtend om 9.00 uur gingen de eerste klussers al aan de slag bij bassischool De Krullevaar en De Schakel. Het schoolplein van De Krullevaar was hard toe aan een opknapbeurt. Directrice Leonie Klemann: “Er zijn 5 medewerkers van de gemeente en 5 MaS leerlingen bij ons aan de slag. Het is echt fantastisch wat hier gebeurt: het schoolplein wordt weer mooi en fris en iedereen is enthousiast. Een ontzettend leuke dag!”

In 2 dagen zijn er 23 klussen uitgevoerd, uiteenlopend van het opknappen van het clubhuis van de scouting en de atletiekvereniging tot een gezellige Hollandse middag voor bewoners van zorgcentrum Vreeswijk.

Iedereen kan meedoen met NL DOET. En dat bleek ook afgelopen weekend. Naast medewerkers van verschillende bedrijven, MaS leerlingen en individuele vrijwilligers hebben ook het voltallige college van B&W en de Rotary zich met veel enthousiasme ingezet. “Het is leuk om elkaar op een andere manier te leren kennen én een steentje bij te kunnen dragen”. Een aantal medewerkers van Vitras hielp kindercentrum Skippy met het schilderen van een verschillende ruimtes. “Ik rij hier bijna elke dag langs met de auto, maar ik ben hier nog nooit binnen geweest. We hebben voorafgaand aan de klus samen met de kinderen geluncht, dus nu weten we ook voor wie we de klus doen. Ik vind het echt super”, aldus een medewerkster.

Rotaryclub Nieuwegein heeft zaterdag in het kader van NL Doet de klus: snoeien en wieden bij Bouwspeeltuin Bouwgein voor haar rekening genomen. Van 12.30 tot 16.00 uur hebben vijf leden van Rotaryclub Nieuwegein het ontluikende groen van Bouwgein gesnoeid en gewied. Overhangende takken, onkruid en oude bladeren zijn weggehaald zodat Bouwgein weer fris de lente in kan en de kinderen niet gehinderd door het groen prettig en veilig kunnen spelen.

Steunpunt Vrijwilligerswerk is initiatiefnemer van NL DOET in Nieuwegein. Sylvia Rehorst: “NL DOET bestaat al jaren. Maar we zien dit jaar een duidelijke groei in aantal klussen en klussers. En dat is heel mooi, want NL DOET is een unieke gelegenheid om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met vrijwilligerswerk.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk