Nieuwegein aan de rand van faillissement ?

Ik hoor allerlei verhalen in de wandelgangen over de gemeentelijke financiële positie. Men zegt dat het er erg slecht voor staat. En dat schijnt te komen door allerlei soorten van misrekeningen door het bestuur van de gemeente. Nu weet ik best wel dat er een heleboel mensen negatief denken over de politiek, soms terecht maar vaak ook ongenuanceerd. Dus ik vraag me echt af; Is de financiële positie van ons dorp nu echt slecht of is dit een fabeltje ? Ik weet het niet goed, dus een gewone open vraag richting de politiek: ‘Hoe staan we ervoor ?’

Ik lees wel in de krant dat het afscheid van onze gemeente secretaris een flinke duit heeft mogen kosten maar natuurlijk, iemand die op zo’n positie weg gaat na jaren in de publieke sector te hebben gewerkt, mag best een afscheidsdiner krijgen. Maar waarom dan niet in Nieuwegein? Dat is mijn oprechte zorg, die steeds groter wordt.

Natuurlijk hoef je zo’n feestje niet Europees aan te besteden maar je kan toch wel even nadenken dat de lokale horeca ook wel die centjes hadden willen ontvangen. En dat moet niet gepaard gaan met allerlei vervelende opmerkingen, maar wel mogen de dames en heren raadsleden hierover vragen stellen aan het college.

Misschien is dit al gebeurt en zo niet, toch maar even doen, denk ik dan maar zo. De ondernemers van Nieuwegein hebben zo langzamerhand het vertrouwen in dit college verloren want, waar je ook kijkt, zie je andere bedrijven bezig dan Nieuwegeinse bedrijven. En waar ligt dit nu aan ?

Op Cityplaza wordt het steeds meer een spook centrum. Allerlei winkels die verdwijnen en dicht geplakte ramen of met een tijdelijke oplossing voor een ondernemer die even een restpartij kwijt moet. Waar ligt dit nu aan ? Is Corio (eigenaar van winkelcentrum Cityplaza) nu zo sterk of is het gemeentebestuur zo zwak ? En nu echt niet komen met de crisis en dat soort dingen, want overal hebben ze hier last van, alleen in Nieuwegein is het in het stadscentrum wel erg opvallend.

Ook zie ik steeds meer dingen die hersteld moeten worden na een jaartje gemiddeld. Kijk nu naar de rotonde op de Noordstedeweg, amper klaar en het moet weer worden “hersteld.” Kon geen van die zogenaamde verkeersdeskundigen vooraf zeggen dat die rotonde te breed was ? Nee dus. Ik heb daar maar een oplossing voor: Weg met die lui! Als je zo iets simpel niet vooraf kan inschatten ben je niet geschikt voor je taak. Ben eigenlijk wel benieuwd hoeveel dat geintje nu weer heeft gekost ? Een weekend afsluiten zodat de klus geklaard kan worden. De ondernemer, in dit geval, in ieder geval een Nieuwegeins bedrijfj, lacht zich drie slagen in de rondte.

Maar er is ook goed nieuws natuurlijk: een PvdA wethouder die in het huwelijksbootje stapt met een voormalige CDA wethouder. En het huwelijk wordt bekrachtigd door een oud VVD wethouder (nu burgemeester van Veenendaal ). Mijn oma zei vroeger altijd: ’twee geloven op een kussen daar slaapt de duivel tussen.’ Want Hans Adriani (PvdA Wethouder) is geloof ik meer van het rode geloof en Helen van den Berg, de voormalige CDA wethouder, is meer van het bijbelse geloof toch ? En de oud VVD wethouder gelooft alleen maar in euro’s. Zal me een feestje zijn geweest.

Maar alle gekheid op een stokje, ik hoop echt dat ze samen heel gelukkig worden.

Met hartelijke groet,
Jan met de Pet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren