Nieuwe wijkkrant De Beugelaar weer uit

Vandaag is de nieuwe wijkkrant voor Vreeswijk weer uitgekomen, en zoals altijd is deze ook te downloaden via De Digitale Stad Nieuwegein. Natuurlijk staat hij vol over de opening van het nieuwe Dorpshuis, maar ook andere ‘Vreeswijkse zaken’ komen aan de orde.

John Geurts, voorzitter Stichting Dorpshuis Vreeswijk: ‘Als we terug kijken op de opening van het dorpshuis dan is het makkelijk om in de overtreffende trap te spreken. We hebben meer vrijwilligers dan de mensen denken, meer bezoekers dan de schattingen voorspelden. De openingsavond was een succes en op de open dag waren er zoveel bezoekers dat je nauwelijks rond kon lopen. We hebben heel veel mensen ons werk kunnen laten zien. En enthousiaste reacties doen ons verwachten dat de toeloop weer groter zal zijn. Aan het eind van de open dag, op zondag, zat dan ook een vermoeid maar tevreden groepje van hun pizza te genieten. Petje af voor deze echte Jan met Petten. Burgers die hun handen uit de mouw steken.’

‘Maar dan ook op naar de volgende uitdaging. Er zijn er maar liefst drie. Het dusdanig runnen van de ‘tent’ dat het niet alleen nu maar ook in de toekomst een plaats blijft bieden voor de activiteiten van de bewoners. Dus lezers, als u iets wilt opzetten of organiseren, denk aan uw eigen Dorpshuis Fort Vreeswijk. Dan is er het streven om het Fort weer een fort te laten zijn. Vreeswijk ‘een echt dorp binnen Nieuwegein’ dan ook Fort Vreeswijk weer ‘een echt verdedigingswerk van de Hollandse Waterlinie’. Allebei plekken waar modern gebruik hand in hand gaan met het zichtbaar zijn van het verleden. En dan de laatste uitdaging. Moeilijk, vernieuwend, ongewoon maar op de lange termijn ook noodzakelijk: hoe kan een burgerinitiatief in uitvoering ook blijvend aangestuurd worden door de bewoners van Vreeswijk.’ klik hier om de nieuwe wijkkrant te downloaden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk