Nieuwe vrijwilligers voor Bouwgein tijdens zonnige Open dag

Stonden half februari nog slechts de buitenwanden met het dak en was de betonnen vloer net gestort, nu geloof je je ogen niet als je het nieuwe onderkomen van bouwspeeltuin Bouwgein binnenkomt. De grote, kale ruimte is omgetoverd tot lichte zaaltjes, speelruimtes, kinderopvang, bergruimtes en keukens. Het sanitaire gedeelte is ook bijna klaar, de wanden van de toiletten komen van een school uit Leeuwarden. In het gehele gebouw voert de kleur geel de boventoon, afgewisseld met blauw en wit. De uitstraling is fris en zonnig.
Tijdens de Open dag van afgelopen zaterdag toont voorzitter Martin Koot vol trots het resultaat van het werk dat de afgelopen maanden is verzet. “Er is hier heel hard gewerkt”, zegt hij, “sommige vrijwilligers kwamen wel drie avonden per week.” De vertrekken die door de naschoolse opvang Kind & Co gebruikt worden zijn klaar. Die moesten per 1 september, toen de scholen weer begonnen, in gebruik genomen kunnen worden. Kind & co vangt inmiddels al dertig kinderen op. Zij kan uitbreiden tot veertig kinderen met eventueel een optie tot zestig. De andere vertrekken in het gebouw moeten nog in meerdere of mindere mate afgewerkt worden. Het buitengedeelte van de bouwspeeltuin begint er ook al leuk en uitnodigend uit te zien. Bestrating en terrassen zijn aangelegd, de plek voor de moestuintjes is klaar, speelhuisjes zijn in aanbouw en het terrein voor het huttenbouwgedeelte is met hulp van Ballast Nedam helemaal opgeknapt. Op deze zonnige Open dag wordt door kinderen al hard aan de eerste hut getimmerd. Op het terras is het goed toeven. Bezoekers worden gastvrij onthaald door de mensen van Bouwgein en de koffie staat klaar. Wethouder Carla Curvers komt ook even langs, terwijl twee vertegenwoordigers van de PvdA al de hele middag aanwezig zijn. Zij zijn erg betrokken bij het wel en wee van de bouwspeeltuin en komen regelmatig met een klusploeg een handje helpen. De planning is dat de bouwspeeltuin komend voorjaar officieel geopend wordt. Vrijwilligers van het eerste uur Ron en Renée Blom nemen vanuit hun eigen bedrijfje de exploitatie in handen. Daarnaast zal Ron als beheerder optreden. Tot het zo ver is wil men wel alvast op de zaterdagen het huttenbouwgedeelte van de bouwspeeltuin open gaan stellen. “Maar daar hebben we wel vrijwilligers voor nodig”, zegt Koot, die nogmaals benadrukt dat dit alles niet tot stand had kunnen komen zonder de ploeg trouwe vrijwilligers en professionals. Tot zijn grote vreugde hebben zich deze middag daartoe verscheidene mensen, onder de indruk van hetgeen bevlogenheid en enthousiasme kan bewerkstelligen, aangemeld. “Wat we gaan doen als alles helemaal klaar is?” antwoordt Koot op mijn vraag of de mensen die al jaren bijna al hun vrije tijd in deze bouwspeeltuin stopten, niet in een zwart gat zullen vallen. “Dan moeten we de boel aan de gang houden. Nieuwe perspectieven en activiteiten bedenken, onderhoud plegen.”
Voor een van de activiteiten, de moestuintjes, heeft men al contact gezocht met Amateur Tuinders Vereniging “Galecop”. De contacten zijn nog in een zeer vroeg stadium, maar het voorstel ligt er om de kinderen die in de mini-moestuintjes in de bouwspeeltuin gaan werken, af en toe op het volkstuinencomplex op Plettenburg uit te nodigen zodat ze kunnen zien hoe moestuinieren in het groot gaat. Wilt u informatie over Bouwgein, wilt u zich aanmelden als vrijwilliger en/of om een keer te komen klussen? Dan kunt u bellen met Martin Koot, telefoon 06 – 53 13 45 13 of Ron Blom, telefoon 06 – 39 10 81 07.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren