Nieuwe vervoerder voor het leerlingenvervoer

Gemeenten Nieuwegein, IJsselstein, Montfoort en Lopik starten komend schooljaar 2015/2016 met een nieuwe vervoerder voor hun leerlingenvervoer. Aankomend schooljaar worden de leerlingen uit deze gemeenten vervoerd door taxibedrijf Gomes. Het contract is tot stand gekomen vanuit een Europese aanbesteding door de gezamenlijke gemeenten. De gemeenten en het taxibedrijf Gomes houden op 7 juli 2015 een informatieavond voor scholen, ouders en verzorgers.

Op dit moment hebben de gemeenten een contract met Klomp Groepsvervoer. Vanwege het eindigen van dit contract op 1 augustus 2015, zijn de gezamenlijke gemeenten eind 2014 gestart met een Europees aanbestedingstraject. De komst van een nieuwe vervoerder staat los van de problematische financiële situatie waarin de huidige vervoerder Klomp Groepsvervoer zich tot kort geleden bevond.

Taxi Gomes heeft de aanbesteding mede dankzij de door de gemeenten gehanteerde kwaliteit-prijs verdeling (60%-40%) gewonnen op kwaliteit. Zij behaalden op kwaliteit de hoogste scores, maar waren niet de goedkoopste. Taxi Gomes is een Barneveldse onderneming, met als werkgebied de regio’s Eemland, (Zuid-Oost) Utrecht, Food Valley en de Noord-Veluwe. Zij vervoeren momenteel scholieren uit de gemeenten Barneveld, Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg en Soest. Als nieuwe vervoerder van het leerlingenvervoer stellen ze zich op 7 juli voor aan de scholen, ouders en verzorgers tijdens een informatiebijeenkomst in het Stadhuis in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk