Katern

Nieuwe shirts voor de Oranje Leeuwinnen

Nike heeft een nieuw thuis- en uitshirt uitgebracht. Dit shirt is gemaakt voor de Oranje Leeuwinnen. Het shirt is onder het motto ‘never settle, never done’ uitgebracht. De gedachte achter het shirt is perfect voor de Oranje Leeuwinnen. In juli bij het EK in Engeland zullen de meiden te zien zijn in het nieuwe Nike tenue. Maar hoe ziet dit tenue eruit? Hieronder lees je meer over de nieuwe shirts van de Oranje Leeuwinnen.

Wanneer begon het vrouwenvoetbal?
Op clubniveau zijn de vrouwen al sinds 1955 actief. Het Nederlands vrouwenvoetbalelftal speelde in 1956 de eerste officiële interland wedstrijd. Pas vanaf 1974 waren er landskampioenschappen die tot 1991 beslist werden door zes districtskampioenen. Door de jaren heen is vrouwenvoetbal steeds populairder geworden. In 2017 is het Nederlands voetbalteam vooral bekend geworden. Dit komt omdat ze toen in Nederland het EK wonnen. Nu nog steeds spelen veel vrouwen voetbal en spelen de Oranje Leeuwinnen op hoog niveau.

Uit- en thuistenue
Een aspect die niet te missen is bij de thuisshirts is natuurlijk de oranje kleur. Nederland staat bekend onder de kleur oranje. Door deze kleur valt het team gelijk op. De oranje kleur is eerder nog nooit zo fel geweest en zal dus zeker erg aanwezig zijn. Bij de uitshirts is een ander bekend thema terug te zien. Hierbij is gekeken naar de Nederlandse kunst en stijl. De inspiratie van de uitshirts is van Piet Mondriaan. Op het uitshirt zijn namelijk de Nederlandse kleuren in blokjes te zien. Hierbij kun je denken aan rode en blauwe blokjes op een wit shirt.

Mening Jackie Groenen
Nu vraag je je natuurlijk af: hoe denken de Oranje Leeuwinnen er zelf over? De bekende Jackie Groenen is zelf ook erg tevreden met het shirt en kan niet wachten om hierin te mogen spelen tijdens het EK in Engeland. Haar woorden waren: ‘Ik vind het nieuwe tenue geweldig: classic met pit.’

Goede sportprestaties onder vrouwen
Vrouwen werken al jaren aan meer emancipatie en willen door middel van vrouwenvoetbal laten zien dat zij dit ook kunnen. Daarom heeft Nike deze shirt ontworpen. Ze omschrijven deze zomer vol sport als een nieuw monument voor de Oranje Leeuwinnen. Hierbij is het de bedoeling dat de vrouwen in de spotlight komen te staan. Je ziet tegenwoordig al veel vrouwen die topprestaties neerzetten. Nike kijkt uit naar het EK en is trots om samen een volgende stap te kunnen zetten. Deze stap samen doen ze dan met de nationale teams van Nederland, Portugal, Noorwegen, Finland en Engeland.

Wanneer zijn de Oranje Leeuwinnen te zien?
Tijdens het EK in Engeland zijn de Oranje Leeuwinnen te zien. Hiervoor kun je het programma Oranje Leeuwinnen voor bekijken. De eerste wedstrijd die ze zullen spelen tijdens dit EK is op 24 juni. Het is dan de bedoeling dat ze tijdens die wedstrijd spelen in hun nieuwe uittenue.

Verkrijgbaar voor iedereen
Hoewel de shirts voor de Oranje Leeuwinnen ontworpen zijn, kun je ze nu in alle maten krijgen. Het is natuurlijk wel zo leuk om de Oranje Leeuwinnen in dezelfde shirts aan te kunnen moedigen. Hierbij maakt het niet uit welke maat je hebt. Je kunt ze namelijk in iedere maat krijgen, dus een groot voordeel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk