Nieuwe raadsleden geïnstalleerd

Donderdagavond 29 maart is de nieuwe gemeenteraad van Nieuwegein geïnstalleerd. De dag ervoor namen de oude raadsleden afscheid. In totaal zijn er 33 raadsleden. Er zijn 14 nieuwe raadsleden, waaronder de huidige vier wethouders die tijdelijk zowel raadslid als wethouder zijn totdat de nieuwe wethouders benoemd zijn.

Er zijn 23 raadsleden (inclusief de 11 lijsttrekkers) met voorkeursstemmen benoemd. Twee benoemde raadsleden hebben hun benoeming niet aangenomen, zodat de volgende op de lijst is benoemd. Mladen Acinger neemt de zetel van Dirk de Knecht van GroenLinks over en Ton de Mol neemt de zetel van Ann de Wolf over, die met voorkeursstemmen was benoemd.

Frank Verdam gaat in de gemeenteraad plaatsnemen onder de fractienaam Groep Verdam en dus niet bij de fractie ieders Belang waar hij op de lijst stond. Dit is geen afsplitsing, omdat dit bekend was voor de installatie. De gemeenteraad telt nu dus 12 fracties. Marianne Kallen-Morren voert als informateur verkennende gesprekken met alle fracties over de formatie.

Zoek raadslid Jacqueline Verbeek. Waar staat zij?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren