Nieuwe planning voor woningbouw Middenblok: bouw start in najaar

Het bouwplan van ontwikkelende bouwer Trebbe voor het Middenblok kan alsnog gebouwd worden. Onder meer de Startbouwimpuls-subsidie van het Rijk maakt dat de betaalbaarheid niet meer onder druk staat. De bouw moet in het najaar beginnen. Het Middenblok is een bouwlocatie in de wijk Hoog Zandveld, naast het Lotusplantsoen.

Lotus

De locatie ligt tussen de straten Lupinestraat, Ratelaar en Dopheide. Tot 2014 stond er een school, die nu aan de andere kant van het Lotusplantsoen staat. Er mogen maximaal 50 woningen worden gebouwd.

Afgelopen zomer kwam het bericht dat het bouwplan voor het Middenblok, ‘Lotus – Het Groene Collectief’ vertraging op zou lopen omdat de betaalbaarheid onder druk stond. De gemeente en Trebbe zijn in gesprek gegaan om te kijken naar de mogelijkheden. De ontwikkelingen op de woningmarkt zijn inmiddels voorzichtig positief. Dankzij de speciale Startbouwimpuls-subsidie van het Rijk en de inzet van Trebbe om alles nog eens kritisch tegen het licht te houden, blijkt het oorspronkelijke plan haalbaar.

Aangepaste planning
Trebbe heeft voor de bouw van ‘Lotus – Het Groene Collectief’ ook een concrete, aangepaste planning. De komende maanden is het bedrijf aan de slag om het Definitief Ontwerp uit te werken tot een Technisch Ontwerp. Voor de zomervakantie wil de ontwikkelende bouwer de omgevingsvergunning aanvragen en in het najaar verwacht Trebbe te kunnen starten met de bouw.

Uitstraling bouwplaats
Ondertussen heeft de gemeente de opdracht uitgezet om de uitstraling van de bouwplaats te verbeteren, zolang de bouw nog niet gestart is. Dit werk wordt binnenkort afgerond.

Verkoop woningen waarschijnlijk in april
Wie geïnteresseerd is in het kopen van een woning, kan zich via www.woneninlotus.nl aanmelden voor de maillijst van Trebbe. Mensen op die maillijst krijgen informatie over de verkoop. De verkoop zou in de maand april moeten beginnen.

Om op de hoogte te blijven over de ontwikkelingen rond het Middenblok kunnen geïnteresseerden de website over dit project in de gaten houden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk