Nieuwe ontsluitingsweg voor de wijk Blokhoeve

De wijk Blokhoeve krijgt in de eerste helft van 2018 een nieuwe ontsluiting (verbindingsweg) vanaf de Symfonielaan. Met de nieuwe aansluiting is de gewenste scheiding in de wijk tussen bedrijven en wonen een feit. Bewoners ervaren hierdoor straks minder overlast van bezoekers van evenementen bij de bedrijven/beurshallen die in de woonwijk hun auto parkeren. Ook is met de tweede aansluiting de veiligheid beter geregeld omdat hulpdiensten zoals brandweer, ambulance en politie straks snel de wijk in en uit kunnen. Nu moeten de hulpdiensten omslachtig via zijwegen de wijk bereiken.

Bewoners hebben eerder aangekaart dat zij graag een scheiding zien van verkeersstromen tussen het gebied waar de bedrijven gevestigd zijn en het gebied waar de woningen staan. Dit sluit aan bij de wenselijkheid dat een woonwijk via twee kanten bereikbaar moet zijn. De weg is mede tot stand gekomen door de inzet van de Verenigde Senioren Partij (VSP). De gemeente is met de aansluiting op de Symfonielaan tegemoet gekomen aan de wens van de bewoners én aan de wens van twee aansluitingen van een woonwijk. Het gemeentebestuur heeft haar akkoord gegeven aan het voorstel. Het levert een verbetering op van de leefbaarheid in Blokhoeve.

Blokhoeve is een wijk in ontwikkeling. Om verdere ontwikkelingen in Blokhoeve mogelijk te maken, zijn aanpassingen aan de infrastructuur nodig. Voor de komende jaren staan nog nieuwbouwplannen op stapel. Het betreft verdere ontwikkeling van de deelgebieden Blok West en Blok Oost. Met de nieuwe weg wordt het verkeer van en naar de wijk beter over de wegen (de nieuwe en de bestaande) verdeeld. De nieuwe verbindingsweg levert ook een veilige fietsroute op tussen de woongebieden in Blokhoeve en de Symfonielaan. Er is nu nog geen aparte en verkeersveilige fietsverbinding.

Zo al de weg ongeveer ontsloten worden.

3 thoughts on “Nieuwe ontsluitingsweg voor de wijk Blokhoeve

 1. Bas

  Wel toch? Helemaal onderin, de rode lijn.
  Of is dat pas toegevoegd na jouw reactie, dat kan natuurlijk ook.

  1. Nika Gerson Lohman

   Dat is niet het exact nieuwe tracé. De plannen zoals ik ze bij de gemeente gezien heb, lopen deels anders (onder meer een slinger naar boven bij de uitgang op de Symfonielaan)…

 2. m koster

  Hoe wordt sluipverkeer symfonielaan / taludweg tegen gegaan. Wat gebeurt met de bussluis, deze was in het plan opgenomen en al gesitueerd?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren