Katern

Nieuwe mediatoren op UniQ

Zes nieuwe mediatoren heeft daltonschool UniQ erbij. Afgelopen donderdag namen zes leerlingen van de Nieuwegeinse school hun diploma in ontvangst. Ze deden de cursus mediatie in het kader van De Vreedzame school. Nu ze gediplomeerd mediator zijn, worden ze tijdens de pauzes op het schoolplein ingezet om te helpen conflicten op te lossen.

De nieuwe mediatoren worden gekoppeld aan een ervaren mediator. Als ze in functie zijn, dragen ze een opvallend geel hesje tijdens de pauze. Zo zijn ze tijdens het spelen herkenbaar en weten de andere leerlingen wie zij kunnen vragen om te helpen een conflict op te lossen. Tijdens de cursus mediatie hebben zij geleerd om aan de hand van een duidelijk stappenplan te helpen een conflict te analyseren en op te lossen, zonder zelf bij het conflict betrokken te raken.

De Vreedzame School is een programma voor basisscholen waarin leerlingen sociaal gedrag en democratisch burgerschap aanleren. Het beschouwt de klas en de school als een leefgemeenschap, waarin kinderen zich gehoord en gezien voelen, een stem krijgen, en waarin kinderen leren om samen beslissingen te nemen en conflicten op te lossen. Kinderen voelen zich verantwoordelijk voor elkaar en voor de gemeenschap en staan open voor de verschillen tussen mensen.

nieuwe-mediatoren-september-2016

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk