Nieuwe lokaties papier- en glasbakken

In december 2003 is de gemeente gestart met het plaatsen van ondergrondse papier- en glasbakken. Inmiddels zijn 61 van de 70 geplande locaties in gebruik. Negen containers zijn nog niet geplaatst omdat er problemen waren met de beoogde locaties. Ofwel omdat omwonenden bezwaren maakten, ofwel omdat er kabels en leidingen in de weg lagen. Inmiddels heeft het college ook de locaties van de ontbrekende negen containerlocaties vastgesteld.

De ervaringen met de ondergrondse containers zijn overigens positief: de hinder door losliggend afval en glas rond de containers blijkt mee te vallen. Ook is er vrijwel geen schade door vandalisme. Er zijn helaas nog te weinig inzamelgegevens bekend om te beoordelen of er meer papier en glas wordt ingezameld dan voorheen. Het gaat om de volgende negen locaties:

1. Weverstede (nieuwe locatie vanwege kabels en leidingen)

2. Graaf Dudosingel (nieuwe locatie vanwege kabels en leidingen)

3. Smient (nieuwe locatie)

4. Sperwerlaan / Visarendsingel (nieuwe locatie)

5. Halsterweide (nieuwe locaties)

6. Kerkuil / Visarendsingel (handhaven locatie vanwege ontbreken beter alternatief)

7. Urkerveste (handhaven locatie vanwege ontbreken beter alternatief)

8. Guido Gazellehoven (handhaven locatie vanwege ontbreken beter alternatief)

9. Simon Vestdijkhove (handhaven locatie vanwege ontbreken beter alternatief)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren