Nieuwe hondenuitlaatkaart is interactief

Een van de grootste ergernissen van inwoners van Nieuwegein is hondenpoep op straat. Onlangs is het nieuwe beleid geëvalueerd en bijgesteld. Zo is er nu ook opruimplicht in losloopgebieden in de bebouwde omgeving. Doel hiervan is het terugdringen van de overlast van hondenpoep in de losloopgebieden dicht bij de woningen (waar de overlast het grootst is). In de losloopgebieden langs de randen van de stad en in een deel van park Oudegein mag de hondenpoep blijven liggen.

Het (verplicht) bij u hebben van een opruimmiddel stimuleert het opruimen en maakt het makkelijker om te handhaven. Deze aanpassing is inmiddels in de APV van kracht geworden.

De leesbaarheid van de hondenkaart is aangepast. U kunt nu inzoomen in uw buurt om te kijken welke bepalingen er zijn. De grenzen van de ‘verboden voor honden’- gebieden zijn op de kaart aangegeven. Ook de gebieden waar honden los mogen lopen of aangelijnd moeten zijn, staan op de hondenkaart. Verder zijn enkele groenstroken niet langer losloopgebied en zijn enkele nieuwe losloopgebieden aangeduid.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren