Nieuwe glas- en papiercontainers in de wijk

De gemeente Nieuwegein is druk bezig met de vervanging van de glas- en papiercontainers in de wijken. Na jaren van trouwe dienst zijn de oude aan vervanging toe. De nieuwe glascontainers zijn uitgerust met geluiddemping en maken dus bijna geen geluid. De meeste nieuwe containers worden op de plek van de oude containers gezet. Op een paar plekken zet de gemeente er containers bij, sommige containers worden op een betere plek gezet en een enkele container wordt weggehaald zonder dat er een nieuwe voor in de plaats komt.

Opnieuw te gebruiken
Verpakkingsglas is heel goed opnieuw te gebruiken. Glasscherven zijn een belangrijke grondstof om glas van te maken. Het recyclen van glas bespaart natuurlijke grondstoffen en energie. Dus ook CO2-uitstoot. Om het te kunnen recyclen, moet glas gescheiden van het restafval worden ingezameld. Alleen glas dat bij het restafval wordt weggegooid, wordt verbrand en zijn we voorgoed kwijt. Glas scheiden heeft dus zin. De glascontainers hebben drie gaten, voor wit, groen en bruin glas. Zo kunt u het glas op kleur scheiden. Dat is belangrijk, omdat je alleen van witte scherven weer wit glas kunt maken. De glas-inzamelauto heeft drie aparte compartimenten, zodat ook bij het legen van de containers en tijdens het transport de kleuren van elkaar gescheiden blijven.

Oud papier is nieuw papier
Wie oud papier scheidt, doet aan papierrecycling. Schoon en droog oud papier dat gescheiden is ingezameld, is een waardevolle grondstof voor het maken van nieuw papier en karton. 85% van ons nieuwe papier en karton bestaat uit gerecycled papier. Papier dat bij het restafval wordt gedaan, wordt met het restafval verbrand en zijn we voorgoed kwijt.

One thought on “Nieuwe glas- en papiercontainers in de wijk

  1. John

    Echt geluidloos zijn ze niet, bij ons staan ze ook. Het geluid is niet minder. Zonde van het geld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren