Nieuwe expositie KCN-leden in gemeenthuis

Momenteel hangen er weer kunstwerken van drie leden van Kunstenaars Centrum Nieuwegein in het gemeentehuis. De expositie van olieverfschilderijen van Sylvia Essenberg en Gina Gerritsen en het grafisch werk van Niny Nagy is te bezichtigen in de hal en het restaurant tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.
 Niny Nagy behoort tot de oprichtingsgroep van KCN. Haar zeer toegankelijke grafische werk kenmerkt zich door kleinschaligheid en door subtiele vormgeving en kleurgebruik. Door middel van combineren en over elkaar heen drukken van fragmenten van fotokopieën en linosneden of etsen, al dan niet overgetekend of geschilderd, probeert ze ooit geziene of gedroomde landschappen, half vergeten beelden en gezichten op het spoor te komen en de ooit beleefde sensaties weer op te roepen.  Haar kunstenaarsopleiding deed ze ooit bij Artibus in Utrecht en aan de Sommerfreischule für Bildende Künste in Zebegény, Hongarije.
Sylvia Essenberg is pas recentelijk lid geworden van KCN. Ze werkt sterk thematisch naar aanleiding van haar reizen door Afrika.  Kleurrijke fors geschilderde dieren zijn haar favoriete onderwerpen. Mensen en culturen spreken haar erg aan. Haar opleiding volgde ze o.a. als lid van de academiegroep in Kunstencentrum De Kom. Naast haar vrije werk vervaardigt ze ook olieverfschilderijen in opdracht.
Gina Gerritsen maakt in olieverf fijnschilderwerk. In haar werk roept ze via realistische afbeeldingen een verstilde en daardoor niet alledaagse werkelijkheid op. Ze plaats een object in een andere omgeving of geeft er een andere wending aan.
Haar zeer selectieve kleurgebruik verstrekt dat effect. De inspiratie ontstaat door wat ze tegenkomt in het dagelijks leven, maar ook vaak op reis. Meestal maakt ze foto’s waar ze later mee aan de slag gaat.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk