Nieuwe expositie in gemeentehuis Nieuwegein

Vanaf vandaag exposeren enkele weken lang Han van Balgooijen en Peter Geraedts schilderijen en Ad Witte foto’s in de hal en het restaurant van het gemeentehuis. Alle drie zijn ze lid van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein.
 Het werk van zowel Han van Balgooijen als Peter Geraedts kenmerkt zich door een grote kleurrijkdom. Een andere overeenkomst is de hele of grote mate van abstractie. Waar Geraedts nog figuratieve elementen in zijn werk opneemt, is Van Balgooijen volkomen abstract. Enige uitzondering daarop is het figuratieve portret van koningin Beatrix, dat ze enkele jaren geleden schilderde voor de portretwedstrijd bij de zestigjarige verjaardag van de vorstin. Han behaalde daarbij een zeer eervolle vierde prijs. Een verschil in kleurgebruik is, dat Van Balgooijen soms schilderijen maakt met toonvariaties van een kleur. Zo zijn er bijvoorbeeld blauwe schilderijen en oranje. Geraedts gebruikt juist in al zijn werken een grote variatie aan kleuren en weet daar toch een eenheid mee te creëren.
Ad Witte laat een grote op linnen afgdrukte foto zien en enkele kleinere. Hij is in zijn foto’s een verstilde waarnemer. Hij observeert de werkelijkheid en kiest daaruit een gedeelte dat hem aanspreekt en dat hij zo fotografeert dat er een extra dimensie aan die werkelijkheid wordt toegevoegd. Juist door die keuze en door die extra dimensie worden zijn foto’s kunst.
De expositie is dagelijks tijdens openingsuren van het gemeentehuis te bezichtigen. Wie geïnteresseerd is in aankoop van een der geëxposeerde werken kan contact opnemen met de kunstenaar. Bij de balie is de benodigde informatie te verkrijgen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk