Nieuwe expositie in gemeentehuis

De komende 2 maanden exposeren drie leden van Kunstenaars Centrum Nieuwegein, Sylvia de Heus, Marja Koopmans en Jeanet Mori in de hal en het restaurant van het  gemeentehuis. Ook deze expositie laat weer een diversiteit aan stijlen en kunstwerken zien, die voor iedereen vrij toegankelijk te bezichtigen zijn tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.
Sylvia de Heus werkt volkomen intuïtief. Schertsend zegt ze zelf, dat ze maar wat met kwast en en verf speelt op haar doeken. Vanuit die spontaan opgewelde vormen en kleuren werkt ze verder en structureert ze haar schilderijen. Die blijven echter bijna altijd de oorspronkelijke spontaniteit behouden. Sylvia exposeert een aantal intuïtieve schilderijen voornamelijk in de kleuren bruin, oranje, geel en rood die speciaal met levensenergie te maken hebben.
Van Marja Koopmans hangen een viertal grote abstracte kleurrijke schilderijen in de gang bij de entree. Boven in het restaurant hangen kleine eveneens abstracte schilderijtjes en een aantal drieluiken met fantasiefiguren. Daarnaast hangen er verschillende keramiekwerken in witte lijsten.
Hoewel haar kleurgebruik en vormgeving wellicht anders doen vermoeden, maakt Marja meestal eerst schetsen, die aldoende steeds verder worden uitgewerkt. Dit kan zowel op doek zijn als op glas of keramiek. Ze wil met name mede door haar primaire  kleurgebruik en vaak primitieve vormgeving benadrukken hoe ze zelf in het leven staat. ‘Geniet van het goede, leer van je fouten en hou het positieve voor ogen’. 
Van Jeanet Mori hangen er kleurrijke abstracte werken. Hoewel ze al haar hele leven met creativiteit bezig is, is ze pas kort lid van de kunstenaarsvereniging. De kwaliteit van haar werk rechtvaardigt zeker deze stap.
Ze schildert meestal expressionistisch, met heftige kleuren. Bij het tot standkomen van haar schilderijen wordt ze heel vaak gedreven door maatschappelijke gebeurtenissen of emoties in haar eigen leefomgeving. Ook de mythologie speelt heel vaak een rol bij het tot standkomen van haar schilderijen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: