Nieuwe expositie geopend door Spinvis!

Wat hebben Beeldende Kunst en Taal met elkaar te maken? Denk eens aan beeldende verhalen, kunstig schrift, getekende woorden, ruimtelijke letters, esthetische teksten, en geschilderde gedichten…. Heel veel dus.

In de nieuwste expositie “Letterlijk” laten tien Kunstenaars van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein zien hoe taal en beeld met elkaar verweven kunnen zijn.

Elise Eekhout maakt typografische illustraties en klankletters (zie bijgevoegde afbeelding). Verder presenteert zij haar onderzoek naar lettervormen en 3D letters.

Henk Kroezen toont een mobile van letters, Dick Smit schrijft kunstige teksten en Marja Koopmans presenteert teksten in de vorm van kantelblokken, objecten en een ‘leefbord’.

Ook Jacqueline Tijssen en Betty de Groot maken tekst ruimtelijk. Jacqueline bouwt huisjes van klei met gedichten gemaakt door haar dochter en Betty laat sculpturen zien met teksten van Amnesty International in verschillende talen.

Nini Nagy maakte collage’s van beeldende schrijfsels en tekeningen en Nena Secic-Fiser toont schilderijen met daarin de oude talen uit haar geboorteland –voormalig Joegoslavië- verwerkt: Cyrillisch, Latijns, Hebreeuws, Bosancica en Glagotisch schrift. Zij vindt het interessant om te onderzoeken wat het schrift van een bepaalde cultuur zegt over het karakter van die bevolkingsgroep.

Eigen gedichten verwerken tenslotte Peter Geraedts en Sasja Bork. Peter maakt kleurrijke schilderijen met gouache en kleurpotlood met daarin tekst van eigen poëzie en Sasja schilderde speciaal voor deze tentoonstelling een groot doek met een indringende vrouwfiguur met in de achtergrond een gedicht van haar hand.

Op zaterdag 28 augustus wordt de expositie om 17.00 uur feestelijk geopend door een hele speciale gast, namelijk Erik de Jong, alias ‘Spinvis’: singer-sample-songwriter, maker van de cd/dvd ‘Nieuwegein aan Zee’ en winnaar van de Zilveren Harp 2003.

De expositie is elke zaterdag en zondag te zien in de Galerie van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein aan de Kerkstraat 38 te Nieuwegein (Jutphaas) en duurt tot en met zondag 3 oktober. U bent van harte welkom op de opening of één van de volgende weekenden!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren