Nieuwe elektrische veegwagen in gebruik genomen

De gemeente Nieuwegein heeft om het milieu te sparen enkele elektrische apparaten aangeschaft voor het beheer van de stad. Met de symbolische overhandiging van de sleutels heeft wethouder Peter Snoeren maandag de elektrische veegwagen in gebruik genomen. Het gaat om een elektrische veegwagen, een elektrische bladblazer en een elektrische kettingzaag. De nieuwe elektrische veegwagen werd ‘ingereden’ door de wethouder die een rondje reed voor de hoofdingang van het Stadshuis. De bladblazer en de kettingzaag zijn ook voor de werknemers een verbetering. Ze zijn namelijk veel lichter en ze produceren geen uitlaatgassen.

De apparaten worden allemaal opgeladen met groene energie zodat ze geen belasting vormen voor het milieu. Wanneer de elektrische apparaten goed bevallen, zullen er in de loop van de komende jaren meer gemeentelijke voertuigen en apparaten worden aangeschaft.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren