Nieuwe editie ‘Stormy Monday’ met Elsie Reiziger

Maandag 14 mei is het weer zover! Wederom staan de deuren van het theater café van DE KOM wijd open voor iedereen die wil spelen en improviseren dan wel luisteren. Stormy Monday gaat deze keer een groot feest worden want Ska muziek staat centraal. Stormy Monday is een samenwerking tussen de KunstCpombinatie en DE KOM.

Begin jaren ’80 wordt de popmuziek overspoeld door een enorm aanstekelijk ritme: Ska! Terwijl de disco nog nasmeult en de punk zijn korte lontje opbrandt, blazen jonge Engelse muzikanten een flinke hijs Jamaicaanse vrolijkheid terug in de hitlijsten. Wat zijn de fundamenten van de ska? En hoe kwamen die in Engeland terecht? Hoe werkt dat op- en neergaande ritme? Tijdens Stormy Monday gaat Elsie proberen iets van die Jamaicaanse madness aan te boren. Met lekker veel toeters, percussie, drums, bas, gitaar, orgel,zang, you name it.

Elsie Reiziger
Als kind zwoegde Elsie Reiziger jarenlang klassieke piano-etudes. Tot ze de piano aan de wilgen hing, via de Sint een saxofoon huurde, en de rifjes uit ska hits begon na te spelen. Na een paar maanden stond ze met haar eerste bandje op een podium, en raakte die ska groove ingebrand in haar muzikale DNA.

Inmiddels is Elsie al een paar decennia saxofoniste, docent, bandcoach. Ze heeft zo’n beetje alle muziekstijlen gespeeld, in een eindeloze rij ensembles, van TV tot achterafzaaltjes. Voor deze Stormy Monday keert ze terug naar haar muzikale oerknal: Ska!. Alle instrumentalisten, zangers zijn welkom tijdens ‘Stormy Monday’. De avond is gratis toegankelijk. De sessie begint om 20.00 uur en is gratis!  Ook toeschouwers/luisteraars zijn welkom; actief meedoen is niet noodzakelijk. Onder het genot van een drankje toekijken hoe een sessie gaat is ook een fijne manier om de maandagavond door te brengen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren