Nieuwe computers voor kinderafdeling

Heeft u afgelopen kerst een kerstboom gekocht bij Hornbach Nieuwegein? Dan kunnen jonge patiëntjes in het St. Antonius Ziekenhuis binnenkort mede dankzij u chatten met hun ouders. De bouwmarkt heeft in totaal € 5.000,- opgehaald voor de kinderafdeling in Nieuwegein. Dit bedrag wordt besteed aan apparatuur om de kinderafdeling online toegankelijk te maken. Onlangs overhandigden vestigingsmanager Thomas Heinsohn en bedrijfsleider Ron van Leeuwen een cheque aan Karin Boekema (hoofd van de kinderafdeling) en Sanne Docter (pedagogisch medewerkster) van het St. Antonius Ziekenhuis.

In december 2010 zamelden alle Nederlandse Hornbach-vestigingen geld in voor KiKa (Kinderen Kankervrij). Eind vorig jaar mocht iedere vestiging zelf een goed doel kiezen. Het team van Hornbach Nieuwegein raakte geïnspireerd door een initiatief van het St. Antonius Ziekenhuis om de kinderafdeling uit te rusten met draadloos internet en computerapparatuur. “Een praktisch project, waar jonge patiënten direct veel plezier van hebben. Echt iets wat bij ons past”, aldus Thomas Heinsohn.

“Fantastisch dat Hornbach bijdraagt aan het online toegankelijk maken van onze kinderafdeling”, zegt Karin Boekema. “Samen met de ICT-afdeling zijn we momenteel druk bezig een modern (draadloos) netwerk te ontwikkelen, want het oude systeem is echt aan vervanging toe. Dankzij deze financiële steun beschikken we in de nabije toekomst naast het ‘nieuwe’ netwerk ook over nieuwe laptops en iPads. Ontspanning en afleiding zijn heel belangrijk voor onze patiëntjes. En dankzij deze middelen kunnen de kinderen internetten én online contact onderhouden met het thuisfront. In de loop der jaren hebben wij namelijk gemerkt dat vooral de oudere kinderen op onze afdeling het heel erg waarderen op zo’n manier contact te kunnen houden met vrienden, familie en school. Helemaal geweldig dus!”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk