Nieuwe bomen in Jutphaas Wijkersloot

In de wijk Jutphaas Wijkersloot worden 129 bomen weggehaald omdat ze wortelopdruk veroorzaken in de verharding of omdat ze op die plek geen toekomst hebben. Vanuit NIEUWegein GROEN (project voor omvorming van het groen) worden 129 bomen herplant. Vanuit het project Regionale fietsverbinding binnenstad zorgt de gemeente voor herplant van 60 bomen. Langs deze nieuwe fietsverbinding is alleen herplant van 32 bomen mogelijk. Daarom herplant de gemeente 28 bomen extra in Jutphaas Wijkersloot. Om de wijkbewoners te informeren, is op dinsdag 11 september een inloopavond gepland over NIEUWEgein GROEN en wortelopdruk tussen 19.00 en 20.30 uur in het Stadshuis aan het Stadsplein 1.

Omdat er meerdere projecten in de wijk gepland staan en de gemeente streeft naar een integrale aanpak om de overlast voor bewoners te beperken, is gewacht met de uitvoering van de bomenkap, NIEUWEgein GROEN en aanpak wortelopdruk. Om er zeker van te zijn dat het aantal bomen dat gekapt moet worden nog klopt, is begin 2012 een nieuwe inventarisatieronde uitgevoerd. Daaruit is gebleken dat 129 bomen zodanig last hebben van de wortelopdruk en een zodanig slechte toekomstverwachting dat ze gekapt moeten worden.

Er zijn voldoende locaties in de wijk gevonden om 129 bomen terug te planten. Op de inloopbijeenkomst krijgen bewoners informatie over NIEUWEgein GROEN, de nieuwe locaties van de nieuwe bomen en welke bomen weg gaan vanwege wortelopdruk en geen toekomst. De opmerkingen van bewoners naar aanleiding van een eerste informative-bijeenkomst in 2010 zijn hier opgenomen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk