Nieuwe bijeenkomsten over onderzoek tramtrajecten Nieuwegein-Noord

U Ned – een samenwerking van Rijk, provincie en gemeenten – is weer een stap verder in het onderzoek naar hoe zij het OV-bereikbaarheid van de regio Utrecht kunnen verbeteren. Het eerste deel van het onderzoek is nu grotendeels afgerond en daarom willen de betrokken partijen de eerste effecten per mogelijke oplossing delen. In dit grote onderzoek kijken zij stap voor stap wat hiervoor goede oplossingen zijn. Denk hierbij aan de mogelijke impact op de omgeving bij de aanleg van een nieuwe OV-lijn.

Hiervoor organiseert U Ned drie informatie bijeenkomsten voor inwoners, reizigers en geïnteresseerden. Op woensdag 3 april in Utrecht, dinsdag 9 april in Nieuwegein of donderdag 18 april in Utrecht zijn geïnteresseerden van harte welkom bij een van de bijeenkomsten.

Regio Utrecht richt zich op het ontwikkelen van goed bereikbare nieuwe en bestaande woon- en werkgebieden. De vele woningen en werklocaties die erbij komen in Nieuwegein, zoals City, Rijnhuizen en A12 zone maakt dat het huidige OV-systeem niet meer voldoet. Omdat deze woningen vaak minder ruimte voor de auto krijgen, gaan de toekomstige bewoners meer gebruik maken van het openbaar vervoer. Daarnaast is voor deze (toekomstige) inwoners een aantrekkelijke en snelle verbinding tussen Nieuwegein en Utrecht van het grootste belang.

Er wordt onder andere gekeken naar de uitbreiding van maatregelen Merwedelijn en/of Papendorplijn naar Galecopperzoom-Oost, het toevoegen van halte Galecopperzoom in drie mogelijke oplossingen waarbij één variant is de zogenaamde SUNIJ-lijn verlegd naar een nieuw aan te leggen tramtracé langs de A.C. Verhoefweg in Nieuwegein.

Op de bijeenkomst kunnen bewoners meepraten over aandachtspunten die je de betrokken partijen wil meegeven, wordt je verder geïnformeerd en krijg je een kijkje achter de schermen.

  • 3 april 2024, 17.30-20.30 uur, Space to Create, Stationsplein 90, Utrecht 
  • 9 april 2024, 17.30-20.30 uur, Petanquevereniging Nieuwegein, Galecopperzoom 1, Nieuwegein 
  • 18 april 2024, 17.30-20.30 uur, Triumfatorkerk, Marco Pololaan 185, Utrecht 

Lees hier voor meer informatie. Wil je meer weten over het onderzoek? Bezoek deze speciale pagina over de MIRT Verkenning op de website van U Ned.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk