Nieuwe bibliotheek voor publiek opengesteld

Na drie weken van verhuizen is vrijdag de nieuwe bibliotheek op de tweede verdieping van het Stadshuis geopend. Afgelopen zaterdag 26 november konden de inwoners van Nieuwegein een kijkje nemen in de nieuwe bilbiotheek. Het is een bibliotheek ‘van de 21ste eeuw’, compleet met innovatie, virtualisering en interactie.

De bibliotheek, op de tweede verdieping van het nieuwe Stadshuis, lanceert – samen met het kunstencentrum – een nieuw concept. Er is een uitgebreide lees- en uitleenhoek voor kinderen, een grote leestafel vol met computerschermen om bijvoorbeeld de krant digitaal te lezen. En verder is er een theatertje voor literaire bijeenkomsten, discussies of andere voorleesactiviteiten. Ook de aloude kastenwanden met boeken zijn er. Wel is de collectie aanzienlijk minder. De bieb heeft momenteel ongeveer 80.000 boeken in huis. Dat waren er vier jaar geleden nog 140.000. Dit aantal wordt de komende jaren nog minder.

Onze videograaf Henk van Montfoort toog zaterdag met zijn camera naar de nieuwe bieb en ging op ontdekkingsreis. (Klik op het videocameraatje voor de film en op het fotocameraatje voor de foto’s van onze fotograaf Arend Bloemink).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk