Nieuwe bewoners welkom in getransformeerd kantoor

De aannemer TRANSVorm is bijna klaar. In augustus krijgen de nieuwe bewoners de sleutel van hun woning. Jutphaas Wonen nodigde betrokkenen bij de realisatie van het bijzondere project op 16 juli uit om het resultaat van de transformatie te bekijken.

Jutphaas Wonen realiseert in het gebouw 2-kamer loftwoningen voor jongeren mét een tuin. De woningen hebben een eigen voordeur op de begane grond. Bewoners konden zelf kiezen hoe de ruimten ingedeeld zouden worden. Eerder won Jutphaas Wonen de innovatieprijs KWH-i-opener voor woningcorporaties. De jury koos unaniem voor het project van Jutphaas Wonen door de innovatieve elementen in duurzaamheid (energielabel A+), een nieuwe vorm van aanbesteden en het betrekken van de woningzoekenden bij de uitvoering.

In het pand aan de Brinkwal 7 was eerder een tandheelkundig opleidingscentrum gevestigd. Daarna kwam het leeg te staan. De provincie heeft een scan gefaciliteerd, waarin is bekeken of het haalbaar was om het pand te transformeren naar woningen. Woningcorporatie Jutphaas Wonen kocht het vervolgens aan. De gemeente Nieuwegein heeft het proces begeleid om binnen 14 weken na de aanvraag een omgevingsvergunning te verlenen.

Gemeente Nieuwegein werkt er samen met betrokken partijen aan om leegstaande kantoorpanden een andere functie te geven. Initiatieven voor omvorming van leegstaande gebouwen juicht de gemeente toe en bekijkt ze vanuit een positieve insteek. De gemeente ondersteunt eigenaren bij de transformatie van leegstaande kantoren naar andere functies.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk