Katern

Nieuwe bewoners atrium Stadshuis

Workshops, exposities, lezingen en dat alles met een kunstzinnig sausje. Binnenkort aangeboden door KunstGein Podium en de Art Kids Foundation op de begane grond in het atrium van het Stadshuis. Verlevendiging naast het bestaande aanbod van de Tweede Verdieping en de Wereldwinkel is het doel. Vanaf 1 december krijgen de stichtingen KunstGein en de Art Kids Foundation daarom de tijdelijke beschikking over deze ruimtes totdat structurele invulling gevonden is. Daarnaast is de Oudegeinzaal vanaf heden ook weer door derden te reserveren bij de gemeente.

ArtKids Foundation lanceert projecten voor de kinderen in ontwikkelingslanden in West Afrika; Ghana, Biafra en Kameroen. De projecten zijn gericht op het ontdekken van de talenten en het begeleiden van jongeren om hiervan hun beroep te maken. De grootste doelgroep zijn de hangjongeren. De projecten bekostigt zij met de opbrengsten uit verkoop en huur van schilderijen en afgeleide producten zoals ansichtkaarten, petjes, T-shirts, beddengoed en decoratieve materialen. De kunstenares en creative director Tamara Voorn van ArtKids maakt van tekeningen van kinderen grote schilderijen, zonder van het origineel af te wijken. De ouders en kinderen krijgen een kopie van het schilderij ter herinnering. Deze schilderijen benadrukken de creativiteit van de kinderen.

Vanaf maandag 9 december start de openingsweek van het ArtKids Foundation in het gemeentehuis van Nieuwegein met een expositie in de kerst sfeer met kerst gerelateerde schilderijen. Ook kunt u bij ArtKids uw kerstkaarten kopen of op maat bestellen. Daarna is het altijd open voor geïnteresseerden tijdens openingstijden. Meer informatie: www.artkidsfoundation.org

Stichting Kunstgein interesseert en enthousiasmeert mensen in Nieuwegein en omgeving voor kunst en cultuur, zowel beeldend als schilderkunst. Daarnaast helpt zij vaardigheden van (amateur)kunstenaars verder te ontwikkelen en hen hierin facilitair te ondersteunen. Ook laat zij graag zien dat samenwerking met andere organisaties tot een meerwaarde leidt binnen het culturele aanbod van Nieuwegein. Dit alles bereikt KunstGein door exposities, evenementen, workshops, excursies vaak gecombineerd met andere kunstvormen te organiseren.

Margot, voorlichter Kunstgein: “We zijn erg blij met de voormalige Fair’s-ruimte, nu KunstGein Podium geheten. De maand december gebruiken we grotendeels om de ruimte geschikt te maken voor onze activiteiten. We proberen daarna zo snel mogelijk te starten met een expositie. We denken tevens aan het beschikbaar stellen van de ruimte aan kunstenaars om er te werken.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren