Katern

Nieuwe bewoner in het Milieu Educatie Centrum

Sinds 8 juli 2003 heeft het Milieu Educatie Centrum MEC een nieuwe bewoner! De das, die de naam ´Muffy´ heeft gekregen, is de nieuwste aanwinst voor de collectie opgezette dieren. Muffy is samen met de andere dieren te bewonderen tijdens de reguliere openingstijden van het MEC. In de zomervakantie is dit iedere dinsdag en woensdag van 10.00 tot 16.30 uur.

Muffy kwam vorig jaar als jonge das op tragische wijze om het leven toen ze door een auto werd aangereden op de Langbroekerwetering. Door de harde klap was ze waarschijnlijk op slag dood.

Dassen zijn kleine zoogdieren van zo´n 60 tot 80 centimeter groot, die leven in de bossen. Ze leven diep in het bos in ondergrondse holen, zogenaamde dassenburchten. Dassen zijn zeer sociale dieren: ze leven in groepen van ongeveer 15 soortgenoten.

Wil je meer weten over dassen kom dan snel naar het MEC. Je kunt Muffy dan uitgebreid bewonderen. In het documentatiecentrum vind je nog veel meer informatie over deze fascinerende dieren. In de zomervakantie is het MEC iedere dinsdag en woensdag van 10.00 tot 16.30 uur geopend. Vanaf half augustus is het centrum zoals gewoonlijk open op woensdagmiddag en zondagmiddag van 13.00 tot 16.30 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk