Nieuwe appartementen aan de Kruyderlaan

Dinsdag 1 februari heeft wethouder Hans Adriani de sleutel uitgereikt aan de eerste bewoners van een appartement aan de Kruyderlaan/Hildo Kropstaat. Op deze voormalige bedrijfslocatie in de wijk Jutphaas zijn 24 huurappartementen gerealiseerd die deze week worden opgeleverd.

De sleutel werd door wethouder Adriani uitgereikt aan Fleur Rijke en Björn Cools. Zij waren al enige tijd op zoek naar een plek om te gaan samenwonen, maar in de huidige woningmarkt was het bijna onmogelijk om een geschikte woning te vinden. Totdat eind 2021 deze appartementen beschikbaar kwamen voor de verhuur. “Dit was onze kans om te gaan samen wonen’’, vertelt Fleur enthousiast. ”De appartementen zijn al voorzien van een PVC-vloer en behang op de muren zodat wij er zo in kunnen. Wij hebben enorm veel zin om zo snel mogelijk in ons nieuwe appartement te gaan wonen” vult Björn aan.

De appartementen vallen met huurprijzen tussen de € 840,- en € 915,- per maand in het middensegment. Wethouder Hans Adriani is verheugd met de oplevering van deze nieuwe appartementen in de midden-huur categorie. ‘Deze nieuwe duurzame appartementen zijn een welkome aanvulling op het woningaanbod in Nieuwegein. Hiermee worden onder andere starters bediend voor wie het op dit moment moeilijk is om een woning te vinden. Als gemeente zetten wij ook in op het realiseren van woningen in de betaalbare- en middenklasse‘’.

Alle appartementen zijn voor oplevering reeds verhuurd. Belangstelling was er dan ook genoeg voor de appartementen. Bij makelaar De Keizer Makelaarsgroep uit Nieuwegein hadden zich maar liefst 750 geïnteresseerden aangemeld om een appartement te huren op deze locatie. Iets meer dan een derde van de nieuwe bewoners komt uit Nieuwegein, de overige bewoners komen vooral uit de direct omliggende plaatsen zoals IJsselstein, Houten en Utrecht.

De kavel waar de appartementen zijn gerealiseerd heeft enige tijd braak gelegen, wachtend op bebouwing. ‘’We hebben tijdens de ontwikkeling van onze plannen wat tegenslagen gekend. Des te mooier is het resultaat van deze schitterende en duurzame appartementen. Voor ons als ontwikkelaar is het ook mooi om te zien hoe blij nieuwe bewoners zoals Fleur en Björn zijn met hun nieuwe woning’’ aldus Rogier van Spengen van NCB Projectrealisatie uit Harderwijk, ontwikkelaar van het plan.

Aannemer Van Driesten uit Harskamp is een klein jaar bezig geweest met de bouw van het complex. De aannemer heeft zo goed en netjes gebouwd, dat bij de oplevering van het appartement van Fleur en Björn er geen enkel punt op de opleverlijst was.

Wethouder Hans Adriani (rechts) en Rogier van Spengen van NCB Projectrealisatie (links) feliciteren de nieuwe bewoners Fleur en Björn met hun nieuwe appartement

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk