Nieuwbouw ABUS Kraansystemen B.V. op Het Klooster

ABUS Kraansystemen B.V. tekende 6 december voor de aankoop van bouwgrond op bedrijvenpark Het Klooster. Het bedrijf realiseert een nieuw bedrijfspand op een kavel van ruim 9.000 m2. Naar verwachting verhuist het van oorsprong Duitse bedrijf haar Nederlandse hoofdvestiging in 2020 van IJsselstein naar Nieuwegein.

Klaus-Peter Kauferstein, algemeen directeur: ‘Wij hebben de keuze voor Het Klooster gemaakt, omdat het een hoogwaardig bedrijvenpark is in een mooie omgeving. Het is een zeer goede locatie in het midden van Nederland met een goede infrastructuur. De meerderheid van onze medewerkers komt uit de omgeving’.

Handelslocatie met logistieke functie
Het productiebedrijf kenmerkt zich als wereldwijde halkranenbouwer en producent van industriële loopkranen. Voor de vestiging in Nieuwegein geldt dat dit met name een handelslocaties wordt. Activiteiten die in Nieuwegein plaatsvinden, zijn: verkoop, service, trainingen voor veilig hijsen en logistieke processen . De logistieke functie omvat enkele opslag en doorvoer van producten. Een soortgelijk experience center als in Gummersbach (Duitsland) komt ook op Het Klooster. Dit experience center dient als demonstratie- en trainingslocatie voor diverse kraansystemen.

Impuls
De gemeente geeft op Het Klooster nog 7,7 hectare van de totaal 75 hectare aan kavels uit. Wethouder Ellie Eggengoor van Economische Zaken: ‘Op Het Klooster zien we een mix van type bedrijven met een focus op logistiek en aanverwante productieen bouwbedrijven. ABUSKraansystemen neemt daarin een mooie plaats in. De vestiging van dit bedrijf op Het Klooster is opnieuw een impuls voor bedrijvig Nieuwegein en de regio’.

Op de foto: Klaus-Peter Kauferstein, algemeen directeur (rechts) enErik Guldemond van ABUS Kraansystemen B.V. met wethouder Ellie Eggengoor van Economische Zaken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren