Katern

Nieuw seizoen voor Repair Café in Nieuwegein

De vrijwilligers van het Repair Café in Nieuwegein staan zaterdagmiddag 6 februari weer klaar voor mensen die kapotte spullen hebben die gerepareerd moeten worden.

Tussen 14.00 en 17.00 uur zijn mensen welkom in het Milieu Educatie Centrum (MEC) aan de Geinoord 9 in Nieuwegein. Buurtbewoners kunnen langskomen bij het Repair Café met allerlei (kapotte) elektrische apparaten, maar ook met computers, fietsen en speelgoed. Kleine kledingreparaties, zoals knopen aannaaien, zomen die los zitten, gaatjes in kleding worden ook gedaan. Voor een groot aantal zaken hebben de creatieve vrijwilligers van het Repair Café in Nieuwegein wel een oplossing. De reparaties zijn allemaal gratis. Overigens zijn bezoekers ook welkom als er niets te repareren valt, maar ze gewoon op zoek zijn naar wat gezelligheid.

De Amsterdamse Martine Postma kwam in 2009 op het idee voor het oprichten van een Repair Café. Het concept heeft zich inmiddels over de hele wereld verspreid. Er zijn al meer dan zevenhonderd Repair Cafés in achttien landen. Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Het streven is om zo het vroegtijdig weggooien van spullen te voorkomen.

Meer informatie over het ontstaan van Repair Cafés is te vinden op de website. Informatie over het Nieuwegeinse Repair Café is te verkrijgen via: repaircafenieuwegein@gmail.com. Of bellen met Peer van Halderen via 06-17564000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren