Nieuw platform brengt Nieuwegeinse senioren in contact

Actieve Nieuwegeinse senioren die sociale contacten in de buurt zoeken, kunnen dit nu vinden op de Sociale Bond. Dit nieuwe digitale platform brengt senioren eenvoudig en laagdrempelig met elkaar in contact, om zo activiteiten in de buurt te ondernemen en vereenzaming te voorkomen. Wandelen, breien, fietsen, kaarten, tuinieren; het Nieuwegeinse platform heeft maar liefst 16 verschillende categorieën, dus er is altijd wel een Nieuwegeinse senior (m/v) te vinden die dezelfde hobby’s heeft als u.

Na aanmelding krijgt u via mail en post een uitgebreide handleiding over dit platform. Eigenlijk kunt u de Sociale Bond enigszins met Facebook vergelijken, maar dan lokaal, eenvoudiger en kleinschaliger. En exclusief bestemd voor senioren. Met tekst en plaatjes wordt u bij uw aanmelding in duidelijke stappen begeleid. Mocht u er onverhoopt toch niet uitkomen, dan is telefonische en chat-ondersteuning beschikbaar. “Wij willen graag voorkomen dat ouderen in Nieuwegein vereenzamen,” aldus Mitchell de Mol, oprichter van de Sociale Bond. “Onze doelstelling is om in de jaren 2015 en 2016 minstens 3000 senioren weer sociaal actief te maken. Dit gaan we bewerkstelligen door actieve begeleiding en een betrouwbaar en laagdrempelig platform te bieden. Met onze campagne ‘Jasociaal’ stimuleren wij senioren om op een ontspannen manier weer in contact te komen met anderen. Internet is hiervoor een heel mooi medium, maar voor senioren vaak te moeilijk. Met de Sociale Bond nemen wij senioren aan de hand om de sociale mogelijkheden in de regio op internet verder te ontdekken.”

Het lidmaatschap van de Sociale Bond kost € 39,– per jaar. De eerste 100 aanmeldingen krijgen het eerste jaar gratis. Daarvoor kunt u uw profiel aanmaken, makkelijk vrienden in de buurt maken, afspreken met andere leden voor activiteiten en deelnemen aan de gratis evenementen die worden opgezet. En misschien blijkt uw wandelmaatje bij u in de straat te wonen, zonder dat u het wist!

Word dus lid van de Sociale Bond en vind uw koffie-, wandel-, fiets- of breimaatje in uw omgeving en stop de vereenzaming!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren