Nieuw logo Vroonestein

Met een spetterend dansoptreden startte de onthulling van het logo. Vorig jaar heeft het team nagedacht over het onderwijs op de Vroonestein. ‘Natuurlijk staan we voor goed onderwijs. We hebben nagedacht over de vraag wat kunnen we de kinderen van nu leren voor de wereld van morgen? Deze vraag hebben is ook voorgelegd aan ouders in het tevredenheidsonderzoek.’

Bij een nieuwe uitstraling binnen hoort ook een nieuw logo. Aan studenten van het Grafische Lyceum in Utrecht is de opdracht gegeven om een eigentijds logo te maken dat verwijst naar kasteel Vroonestein. Een kasteel dat lang geleden op de plek van de school stond. De studenten waren bij de onthulling aanwezig en vertelde over hun ontwerp:

‘Op basisschool Vroonestein is het belangrijk dat kinderen leren samenwerken, maar ook dat ze zelfstandig leren werken (Samen…….. ZELFbewust). Deze punten komen terug in het touwtjespringen. Dit kan je alleen doen (zelfstandig), maar ook samen (samenwerken, sociaal). Bij het touwtjespringen moet je natuurlijk ook rekening houden met elkaar (wederzijds respect, verantwoordelijkheid) en bij dit spel hangt er een gezellige en/of ontspannende sfeer. Deze sfeer komt overeen met de sfeer van de school. In de slogan ‘Samen…….. ZELFbewust’ staan achter het woord samen 8 puntjes. Voor elke groep van Vroonestein één puntje. Alle groepen zijn namelijk samen één.’ Na de uitleg hielpen twee kinderen bij de onthulling, de oudste leerling van de school, Tess uit groep 8 en de jongste vierjarige van de school Stevy uit groep 1.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk