Nieuw horecabeleid in voorbereiding

Nieuwegein krijgt een nieuw exploitatiebeleid voor de horeca. Hierin staan regels waaraan aanvragen voor een nieuwe exploitatievergunning worden getoetst. Zo worden de regels voor terrassen soepeler en eenvoudiger en komt er een handhavingsbeleid met sancties bij overtreding van de voorschriften. De gemeente streeft ernaar om het nieuwe beleid per 1 januari 2011 in te laten gaan.
De exploitatievergunning bevat voorschriften om overlast voor de omgeving van horecabedrijven en terrassen te voorkomen en de veiligheid te waarborgen. Er is grote behoefte aan een nieuw horecabeleid omdat de regelgeving is verouderd. Het oude beleid bestond uit achterhaalde regels en er was te weinig eenheid in de verschillende vergunningen. Ook zijn de regels voor terrassen vereenvoudigd. Het nieuwe beleid komt mede voort uit een samenwerkingsverband tussen de Nieuwegeinse horeca, de politie en de gemeente. In januari 2009 tekenden deze drie partijen hiertoe een convenant.Het nieuwe beleid is nu vrijgegeven voor inspraak. Wie belangstelling heeft kan hiervoor terecht op het gemeentehuis. Ook is het voorgelegd aan de Koninklijke Horeca Nederland. Na ontvangst en beoordeling van de inspraakreacties stelt burgemeester De Vos het horecabeleid definitief vast. Hierbij houdt hij rekening met de ontvangen reacties.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren