Nieuw geluidsscherm Plettenburgerbaan

Langs de Plettenburgerbaan wordt in opdracht van de gemeente aan beide zijden van de weg een nieuw geluidsscherm geplaatst. De werkzaamheden starten op maandag 9 juli en eindigen op vrijdag 10 augustus. De werkzaamheden kunnen verkeershinder veroorzaken omdat één richting van de Plettenburgerbaan (in de richting van het stadscentrum) is afgesloten. Dit verkeer wordt met borden omgeleid via de Marconibaan naar het centrum. Het verkeer dat het stadscentrum uit gaat kan wél over de Plettenburgerbaan blijven rijden.

In het kader van het Actieplan Geluid wordt geluidshinder als gevolg van het wegverkeer op de hoofdwegenstructuur van Nieuwegein aangepakt. De huidige geluidswerende houten damwand langs de Plettenburgerbaan is niet toereikend om de geluidshinder als gevolg van het wegverkeer terug te dringen. Het nieuwe geluidsscherm, met een herkenbaar ontwerp, zorgt voor een adequate vermindering van de geluidsbelasting op de woningen en bedrijven in de aanliggende wijken.

De bushalte van lijn 48 richting stadscentrum is van 9 juli tot en met 10 augustus niet in gebruik. Lijn 48 wordt via de Martinbaan en Structuurbaan naar de Blauwe Brug omgeleid. Vervolgens neemt deze lijn dezelfde route als lijn 74 naar het stadscentrum. De haltes Plettenburgerbaan, Binnenwal en Stadshuis vervallen tijdelijk. De halte Plettenburgerbaan de stad uit blijft gewoon open.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk