Nieuw carpoolterrein De Linielanding aan A27 in Nieuwegein

Het nieuwe carpoolterrein De Linielanding aan de snelweg A27 bij Nieuwegein is feestelijk geopend. Forensen kregen 26 april van wethouder Johan Gadella koffie en thee voor onderweg aangeboden. Het carpoolterrein grenst aan het parkeerterrein van wegrestaurant Hajé. De ontwikkeling van het nieuwe carpoolterrein gebeurde in opdracht van de gemeente Nieuwegein en Goedopweg, het samenwerkingsverband van overheden en werkgevers om de regio Utrecht bereikbaar te houden.

De nieuwe carpoolplaats langs de A27 bij Nieuwegein

Het nieuwe carpoolterrein biedt parkeerplaats voor dertig auto’s. Met deze uitbreiding wil Goedopweg het carpoolen bevorderen om de bereikbaarheid in de regio te verbeteren en verkeersopstoppingen en luchtvervuiling te verminderen. Wethouder Johan Gadella: ’Het carpoolterrein voorziet in een behoefte als ideaal opstappunt om het hele land te bereizen. Het heeft een mooie synergie met De Linielanding met recreatieve mogelijkheden om het unieke waterlinielandschap in het weekend te verkennen.’

Waterliniegebied
Het gerealiseerde carpoolterrein draagt bij aan de bereikbaarheid van het aangrenzende Streektransferium Hajé; een van de toegangspoorten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Via het Streektransferium kunnen recreanten wandelend, fietsend of per kano de forten, sluizen en werken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie bekijken. Hajé voorziet in routes daarvoor.

Geplande werkzaamheden
Naast het carpoolterrein De Linielanding breidt Goedopweg dit jaar nog de carpoolplaats Nieuwegein-Zuid (A2) uit. In Bunnik (A12) realiseert Goedopweg dit jaar een geheel nieuw carpoolplein gecombineerd met een P+R. Eerder heeft Goedopweg al de carpoolplaats in Woerden (A12), Maarssenbroek (A2/N230), Maartensdijk (A27), Hagestein (A27) en Abcoude (A2) uitgebreid.

We zijn Goedopweg in de regio Utrecht
De realisatie van carpoolterrein Linielanding gebeurde in opdracht van Goedopweg. In Goedopweg werkt de gemeente Nieuwegein met de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat, U15 (netwerk van werkgevers in de regio) en het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat aan een goede bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Utrecht.

Koffie voor de carpoolers. Recht wethouder Johan Gadella

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren