Nieuw bij Museumwerf Vreeswijk: Cursus traditioneel knopen en splitsen van touw en staaldraad

Geen schip zonder touw. Al was het maar om een roeiboot mee vast te leggen. Degelijk touwwerk aan boord is onmisbaar, ook voor de veiligheid. Bij historische schepen draagt degelijk ouderwets touwwerk ook nog eens bij aan een authentieke uitstraling. Schippers, boeren en buitenlui werden vroeger van jongs-af-aan ingewijd in de geheimen van het knopen en splitsen. Dat is nu wel anders. Dit eeuwenoude ambacht dreigt te verdwijnen.

Cursus
Om het oude ambacht voor uitsterven te behoeden en nieuw leven in te blazen organiseert professioneel scheepstuiger Hans van der Haar bij Museumwerf Vreeswijk, bij voldoende belangstelling, een cursus traditioneel knopen en splitsen. Er wordt gewerkt met touw en staaldraad.

De cursus beslaat 6 tot 7 avonden. De kosten zijn € 60,00 inclusief lesmateriaal zoals touw, staaldraad en enkele gereedschappen. Van der Haar kan buigen op 40 jaar praktijkervaring bij Monster Vreeswijk en bij Gebr. van der Vlerk bv. Vreeswijk.

Introductieavond
Op maandagavond 8 oktober van 19.30 uur tot 22.30 uur is er bij de Museumwerf Vreeswijk een introductieavond waarop het een en ander wordt verteld over het verloop van de cursus en het benodigde gereedschap. Heeft u belangstelling? U kunt zich opgeven bij Hans van der Haar: hansvanderhaar@casema.nl of hansvanderhaar49@gmail.com of 0628513533. Museumwerf Vreeswijk bevindt zich aan de Wierselaan 113 in Nieuwegein (Vreeswijk).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren