Nieuw bestuur waterschap HDSR beëdigd

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) heeft een nieuw Algemeen Bestuur. Woensdag 29 maart zijn de dertig nieuwe bestuurders, hoofdingelanden genaamd, beëdigd.

In vergelijking met de afgelopen 4 jaar zijn er enkele nieuwe partijen tot het bestuur toegetreden. Nieuwkomer BBB neemt voor het eerst zitting en doet dat met 4 zetels, de SGP is met 1 zetel terug van weggeweest.

De Partij voor de Dieren kende ook een succesvolle verkiezingsuitslag, zij stegen van 3 naar 4 zetels. Een van de nieuwkomers in het Algemeen Bestuur is voormalig statenlid Willem van der Steeg. De oud-inwoner van Nieuwegein en bestuurslid van de Jutphase Nicolaaskerk ziet een interessante periode op zich afkomen.

Van der Steeg: “Nu we allemaal beëdigd zijn, volgen de coalitie-onderhandelingen. Dat wordt een leuk proces. Er zijn partijen bijgekomen en de positie van de geborgde zetels is veranderd. Dat brengt een nieuwe dynamiek met zich mee. Ik ben wel benieuwd hoe zich dat in de praktijk zal gaan vertalen. De rol van de Partij voor de Dieren zal zijn, zoals men dat van ons gewend is: wij willen de groene buitenboordmotor zijn van het bootje dat HDSR heet.”

Willem van der Steeg staat tweede van rechts tijdens zijn beëdiging

Blij met hoge opkomst
De opkomst was opnieuw hoger dan bij eerdere waterschapsverkiezingen. Jeroen Haan van het waterschap: ‘We blij dat zoveel mensen een stem hebben uitgebracht. Wonen, werken en recreëren is niet vanzelfsprekend in een laaggelegen land als Nederland. Het werk van het waterschap is belangrijker dan ooit. We hopen dat dit voor veel mensen een motivatie is geweest om te stemmen’.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk