Niet schieten! verkent grenzen

‘Kwaad Bloed’, het zesde programma van Niet Schieten! sinds zij in 1994 het cabaretfestival Cameretten wonnen. De mannen van Niet Schieten! worden gecoached en geregisseerd door Hetty Heyting (o.a. bekend als schrijfster van ‘Baantjer’ en ‘Verkeerd verbonden’). Op 14 februari verkennen Maarten Hennis, Arend Edel en Erik Jobben in Theater De Kom de grenzen van het cabaret.

‘Kwaad Bloed’ gaat over drie broers die gezamenlijk een bedrijfje hebben opgezet, waarin zij op zeer creatieve wijze handelen in porties levensgeluk. Zij leven in de stellige overtuiging van hun onschuld. Totdat een man, die het einde van zijn leven nadert, hen dwingt een confrontatie met zichzelf en met elkaar aan te gaan. De familieband die de broers tot dan toe aan elkaar verbond, blijkt meer kwaad bloed te bevatten dan hen lief is.

De mannen van Niet Schieten! zijn met hun vorige voorstelling ‘Noodlot’ een weg ingeslagen die zij met ‘Kwaad Bloed’ zullen vervolgen: het verkennen van de grenzen van het cabaret. ‘Noodlot’ bewees dat het werken met een sterke verhaallijn, met hier en daar thematisch verbonden sketches en liedjes, de heren uitstekend afgaat. Minder gelachen werd er zeker niet. Ook in ‘Kwaad Bloed’ is er een verhaallijn gesponnen, waarbij Niet Schieten! het publiek steeds een stap voorblijft met hun gedachtesprongen en wendingen. Razendsnel wordt er geschakeld tussen het verhaal en de losse onderdelen. Een avondvullende explosie die in één adem voorbij lijkt te gaan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk