Newfun en het Jongeren Adoptie Plan

Tijdens de gemeentedag die onlangs werd gehouden presenteerde Newfun het zogeheten Jongeren Adoptie Plan. New Fun is het jongeren netwerk van Nieuwegein en is 4 jaar geleden opgericht door de gemeente Nieuwegein als adviesorgaan.

Zij vertegenwoordigen de jongeren niet echt, want ze zijn niet gekozen of zo, maar zijn wel degenen die hun stem kunnen laten doorklinken tot in de gemeente als ze iets te zeggen hebben.

De eerste jaren is Newfun druk bezig geweest met het uitvinden wat nu precies de plaats van New Fun was binnen de gemeente. Newfun kwam er achter dat er nog veel was wat ze niet wisten. Vorig jaar werd besloten dat het hoog tijd werd om meer te weten te komen over hoe de gemeentepolitiek eigenlijk werkt. Begonnen werd met een Netwerk tour langs alle fracties in Nieuwegein om iedereen te laten weten wie zij waren en zelf mensen te ontmoeten bij wie ze terechtkonden met vragen. Die netwerktour is heel erg goed bevallen. Bij alle politieke partijen werden ze met open armen ontvangen. Aandacht van de jeugd voor politiek is altijd nuttig.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk