Katern

Netwerkbijeenkomst Energiebesparing in Nieuwegein

Heeft de energietransitie en/of netcongestie nadelige gevolgen voor uw bedrijfsvoering? Kom dan naar de Netwerkbijeenkomst Energiebesparing op dinsdagavond 18 juni in het Stadshuis van Nieuwegein aan het Stadsplein in de binnenstad van Nieuwegein. Wethouder Economische Zaken van Nieuwegein zal deze netwerkbijeenkomst openen waarna enkele sprekers meer zullen vertellen over de volgende onderwerpen:

Voorrang voor energiebesparing
Om 18.00 uur zal de eerste spreker, Maarten van Andel aan het woord komen. Van Andel zal de geïnteresseerden meer vertellen over ‘Voorrang voor energiebesparing.’ Maarten van Andel is consultant verduurzamen en auteur van ‘De Groene Illusie’, ‘De Groene Kansen’ en ‘De Kieswijzer Klimaat’. Maarten is als oud-directeur Toegepaste Natuurwetenschappen van Fontys Hogescholen betrokken geweest bij duurzaamheidsonderzoek en heeft actuele voorbeelden en handige tips.

Energiesparing als oplossing voor netcongestie
Danny Nielen zal daarna aan het woord komen. Als Business Development Director bij ZYTEC Nieuwegein vertelt hij meer over ‘Energiesparing als oplossing voor netcongestie.’ Danny van Nielen komt al vele jaren in de industrie en weet als geen ander waar er eenvoudige energiebesparingsmogelijkheden voor het oprapen liggen. Hij laat u aan de hand van enkele voorbeelden zien waarom energiebesparing een oplossing voor netcongestie is en daarmee voor u als ondernemer van groot belang.

Samen de energietransitie versnellen
Na een korte pauze zal Mathieu Zekveld, aanjager Energie Innovatie ROM Utrecht Region, de luisteraars meenemen hoe de energietransitie versnelt kan worden. Zekveld stimuleert vanuit zijn functie als aanjager binnen ROM Utrecht Region ondernemers om samen slimme oplossingen voor de energietransitie te vinden en hierdoor de energietransitie te versnellen.

Energiebesparing in de industrie met slimme metingen
József Zsíros, Teamlead Energy Consultancy, Sensorfact Utrecht zal als slotspreker meer vertellen over de energiebesparing in de industrie met slimme metingen. Als energieconsultant bij Sensorfact adviseert Zsíros bedrijven uit de maakindustrie om inzicht te krijgen in hun verbruik en dat om te zetten in energiebesparing. Vanuit deze rol ziet hij dagelijks het belang van het in kaart brengen van energieverbruik als grondslag voor energiebesparing en verduurzaming.

Aanmelden
Aanmelden kan tot 10 juni via ondernemen@nieuwegein.nl o.v.v. Energiebesparing en uw vestigingsplaats. De bijeenkomst duurt van 17.15 uur tot 21.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk