Net afgestudeerd? Zo vind je een leuke baan rondom Nieuwegein

De eerste stappen op de arbeidsmarkt zijn altijd spannend. Je hebt je diploma gehaald en gaat op zoek naar een baan. Stap 1 is het schrijven van een cv. Heb je geen idee wat je in jouw curriculum vitae moet zetten? Kijk dan eens online naar een voorbeeld cv die past bij de functie die je zoekt. Aan de hand van tips en voorbeelden is het niet moeilijk om zelf een cv op te stellen. Stap 2 is het zoeken van een geschikte én leuke vacature die past bij jouw studie en achtergrond. Deze tips helpen je bij het vinden van een baan rondom Nieuwegein.

Wat voor soort werk zoek je?
Voordat je begint met zoeken, moet je duidelijk hebben welke functie bij je past. Heb je een specialistische opleiding tot management assistent gevolgd, dan is het vrij duidelijk naar welke vacatures je moet kijken. Bij een brede studie kun je juist veel kanten op. Kijk eerst waar je goed in bent en onderzoek wat voor soort werk je leuk vindt.

Vergroot je werkervaring
Hoewel er leuke fulltime vacatures te vinden zijn voor pas afgestudeerden wordt er toch nogal eens gevraagd om relevante werkervaring. Als je steeds wordt afgewezen omdat je te weinig ervaring hebt, kun je ervaring op doen door bijvoorbeeld vrijwilligerswerk te doen, parttime werk te zoeken of stage te lopen.

Zorg dat je opvalt
Samen met jou solliciteren er 100 andere mensen uit Nieuwegein en omstreken op dezelfde vacature. Om op te vallen in de massa moet je zorgen dat je je onderscheidt van de rest. Nu kan dit door heel creatief te zijn en op de deurmat van de potentiële werkgever te gaan staan met je cv op een spandoek. Toch leent natuurlijk niet elke functie en elk bedrijf zich hiervoor.

Bel en vraag om informatie
Heb je de intentie om ergens te solliciteren, bel dan altijd even met de recruiter. Zo kom je meer te weten over het bedrijf en de functie, én weet je of de vacature bij je past.

Stuur een duidelijk cv
Solliciteer altijd met een mooi en overzichtelijk cv. Recruiters hebben geen tijd om door onduidelijke cv’s te speuren naar de informatie die matcht met de vacature. Het is dus niet de bedoeling dat je hetzelfde cv naar tig bedrijven stuurt. Lees de vacaturetekst en pas hier je cv telkens weer op aan.

Kies voor een tijdelijke baan
Een andere manier om aan werk te komen in de buurt van Nieuwegein is door een interim-baan te zoeken. Zo doe je niet alleen relevante werkervaring op in een tijdelijke baan maar je vergroot ook je netwerk. Handig voor in de toekomst!

Werk vinden nadat je net bent afgestudeerd kan een flinke uitdaging zijn. De een vindt binnen no-time een nieuwe baan en bij de ander duurt het langer dan verwacht. Laat je in ieder geval niet ontmoedigen. Duurt het te lang? Blijf dan ondertussen actief met een bijbaantje of met vrijwilligerswerk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk