Nep bankmedewerker steelt pas van 80-jarige Nieuwegeinse

De politie in Nieuwegein is op zoek naar een zogenaamde medewerker van een bank die aan de telefoon verteld dat de huidige bankpas niet meer gebruikt wordt en dat er een andere medewerker van de bank langskomt om deze pas op te halen. Op maandag 7 maart jl. werdt een vrouw van begin 80 het slachtoffer van deze bankfraude. De politie zoekt de dader.

Aan de Bakenmonde in Nieuwegein Zuid worden haar bankpas en pincode gestolen door deze zogenaamde bankmedewerker. Hij neemt daarnaast ook voor vele duizenden euro’s aan sierraden mee. Meer dan duizend euro wordt van haar rekening gepind. Herken jij deze brutale oplichter? Bel 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

De ‘koerier’ die de bankpas komt ophalen is te zien op bewakingsbeelden van de hal en de lift in het appartementencomplex aan de Bakenmonde, waar de vrouw woont. De man bezoekt de vrouw twee keer. De eerste keer neemt hij de bankpas mee. Voor de sieraden komt hij even later terug.

Signalement

– jonge man
– rond 20 jaar
– lichte huid
– normaal postuur
– 1.75m
– kort, donkerblond haar, naar voren in een kuif gekamd
– zwarte jas met rond donker logo op linkerarm, capuchon
– blauwe spijkerbroek
– zwarte halfhoge schoenen
– zwart mondkapje

De politie waarschuwt voor oplichters die mensen bellen met de boodschap dat hun bankpas ongeldig is. De zogenaamde medewerkers proberen op deze manier bankpassen en bankgegevens in handen te krijgen.

‘Medewerker komt langs’
Aan de telefoon wordt verteld dat de huidige bankpas niet meer gebruikt kan worden en dat er een andere medewerker van de bank langskomt om deze pas op te halen. De politie adviseert om niet in te gaan op dit telefoontje en melding te maken bij de politie en de desbetreffende bank.

Ga hier niet op in
Ga nooit in op dit soort verzoeken. De bank zal nooit telefonisch of via de mail vragen om bankgegevens en zal ook nooit aanbieden om uw ‘ongeldige’ pinpas op te halen. Waarschuw ouderen in je omgeving, die zijn vaak slachtoffer van dit soort praktijken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk