Nelleke Noordervliet literaire gast bibliotheek

Vrijdagavond 28 september vertelt Nelleke over haar laatste boek; Vrij man in het literair café van de Bibliotheek De tweede verdieping aan het Stadsplein. Het begint om 20.00 uur. Toegang: € 7,50 voor leden en € 12,50 voor niet-leden. Niet leden ontvangen in de voorverkoop een gratis drie maanden proefabonnement van de bibliotheek twv € 15,00. Kaarten kunt u reserveren via actie@detweedeverdieping.nu of kopen in de bibliotheek.

Vrij man is een reis door de tijd. Wandel samen met haar hoofdpersoon Menno Molenaar door het 17e eeuwse Rotterdam en Leiden. Nelleke Noordervliet heeft een bijzonder vorm bedacht voor deze historische roman. In het New York van nu maakt ze kennis met het fictieve personage Menno Molenaar. Hij leidt haar en de lezer rond in zijn wereld, de tijd van Spinoza en Johan de Witt. In hoeverre valt de wereld van toen te vergelijken met die waarin wij leven?

‘Nelleke Noordervliet slaagt er uitmuntend in om het dagelijkse leven in de Gouden Eeuw op te roepen, levendig gepenseeld als op een oud-Hollands schilderij.’ Aldus een recensie over Noordervliets laatste roman.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk