Katern

Negen ernstig gewonden brand Geinsche Hof

Bij de brand in zorgcentrum De Geinsche Hof vandaag, zijn negen bewoners zeer ernstig gewond geraakt. Ze hebben brandwonden diep in de luchtwegen. Dat maakte professor Loek Leenen van het UMC Utrecht maandagmiddag bekend op een persconferentie. De komende 48 uur zijn volgens hem voor sommigen van hen cruciaal. Vijf slachtoffers zijn naar verschillende brandwondencentra gebracht. Vier liggen er in het UMC.

Naast de mensen die zwaargewond zijn geraakt, liggen er nog acht in het ziekenhuis. Zij zijn er minder ernstig aan toe. Van twee slachtoffers wordt bekeken of ze maandag nog het ziekenhuis mogen verlaten. In totaal liepen 49 mensen verwondingen op.

De meeste familieleden van de bewoners zijn geïnformeerd, aldus burgemeester Frans Backhuijs van Nieuwegein. De rest kan volgens hem bellen met het nummer 14030 voor informatie. De registratie van wie waar is, is afgerond.

UPDATE: 28 juni 2011: Van de negen zwaargewonden van de brand maandagochtend in zorgcentrum De Geinsche Hof mogen er drie de intensive care verlaten. Drie bewoners zitten nog in kritieke toestand. De overige drie hebben wel zorg nodig, maar dat is niet kritiek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk