Katern

Nederland Schoon

Stichting Nederland Schoon organiseert op 7 november 2002 de kick-off van de landelijke zwerfafvalcampagne voor het Voortgezet Onderwijs. De Stichting Nederland Schoon gaat zich gedurende het schooljaar 2002/2003 voor het eerst ook richten op alle scholen in het Voortgezet Onderwijs in Nederland. Dit gebeurt in het kader van de campagne ‘Met hetzelfde gemak gooi je het in de afvalbak’.

Hiervoor is de zwerfafvalbox ontwikkeld, een box met materialen waarmee scholen het thema zwerfafval in en rondom hun school kunnen aanpakken. Nederland Schoon is in augustus 2002 begonnen met de buitenreclamecampagne om bij het publiek de problemen van zwerfafval onder de aandacht te brengen.

Verschillende posters in bushokjes en langs wegen en fietspaden laten zien hoe lang het duurt voordat het zwerfafval is vergaan. Niet alleen op straat maar ook op scholen is zwerfafval een probleem. Jongeren zijn namelijk, naast verkeersdeelnemers en recreanten, grote vervuilers. Daarom heeft Nederland Schoon voor het Voortgezet Onderwijs de zwerfafvalbox ontwikkeld, aldus de organisatoren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk