Nedereindseweg wordt fietsvriendelijker

De Nedereindseweg tussen Batauweg en Mendes da Costalaan gaat op de schop. Het traject wordt omgevormd naar een fietsvriendelijker inrichting. Tussen de Mendes da Costalaan
en Duetlaan komt een fietsstraat en het deel tussen Duetlaan en Batauweg wordt een tweezijdig fietspad. Met het nieuw aan te brengen tweekleurig asfalt en fietsstraatborden moet de situatie overzichtelijk en veiliger worden.

Naast de asfalteringswerkzaamheden zal het stuk Nedereindseweg tussen Batauweg en de tunnel onder de A.C. Verhoefweg worden versmald. Hier komt een verlaagde berm, die regenwater vertraagd via de grond afvoert. Bovendien wordt langs dit traject de beschoeiing van de vaart vernieuwd. De bomen langs het water blijven staan. Ter hoogte van de Havezatedrift komen er drie bomen bij.

Het nieuwe fietspad eindigt ter hoogte van de Duetlaan in een fietssluis. De vorm van deze fietssluis vergroot de veiligheid van fietsers en beperkt de snelheid van brommers. Het uitvoeren van de gladheidsbestrijding zal een stuk vergemakkelijkt worden.

Op dit moment wordt het ontwerp afgerond en vinden de voorbereidingen plaats. Wanneer de werkzaamheden gaan beginnen is niet bekend. Het vernieuwen van de beschoeiing van de vaart gebeurt nog wel 2019.

One thought on “Nedereindseweg wordt fietsvriendelijker

  1. Bewoner

    Is er geen zinniger besteding van het geld te bedenken? Ik zie geen enkel probleem daar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren