Nazomer in Nieuwegein

Hallo Erik!Hartstikke leuk dat je “het spits afbeet” bij de nieuwe D66 PEN-dialoog opzet. Via deze afwijkende manier kan D66 middels een dialoog de Nieuwegeiners laten weten wat er zoal gebeurd op het Nieuwegeinse politieke vlak.Overigens hoop ik dat jij -en alle Nieuwegeiners natuurlijk ook!- een mooie zomer gehad hebt. Vele mensen waren op vakantie, sommigen bleven hier. Een groot woord van dank en lof wil ik hier meteen uitdragen voor de Kindervakantie week op Bouwgein; ondanks de brand van afgelopen jaar hebben alle vrijwilligers van Bouwgein er keihard voor gewerkt om toch die vakantieweek te laten slagen: super mensen, bedankt!

Een zelfde woord van dank gaat natuurlijk ook uit naar de vrijwilligers en organisatoren van Jeugdland kindervakantieweek. Weet je Erik, de afgelopen weekenden lijkt het er echt op dat “Nieuwegein Bruist!”. Denk bijvoorbeeld eens aan de Jeugd Wielerronde, het United Jeugd Cup JSV voetbalspektakel, het Geinbeat concertfestival aanstaande weekend (http://www.geinbeat.nl/ ).. Ietsje verder dan Nieuwegein, kun je komend weekend plezier hebben tijdens het “Foute Zomerfeest” muziekfestival in IJsselstein. Genoeg te doen dus.Even terug naar de politiek: je weet dat ik al jarenlang alle bewegingen volg inzake mogelijke geluids-milieu problematiek. Ik ben dan ook zeer verheugd dat de raad in de raadsvergadering van september 2010 haar fiat kan geven over de bouw van het ontbrekende stuk geluidswal Galecop. Laten we hopen dat dit nu snel gerealiseerd wordt!Helaas zal ik die bouw waarschijnlijk niet meer meemaken: mijn man en ik hebben ervoor gekozen om onze 18-jaar oude droom te gaan realiseren. En dat is: naar Bonaire verhuizen met het hele gezin en ons daar gaan inzetten voor de lokale bevolking.

Al in 1992 liep ik stage als docent geschiedenis op de Triniteit Mavo in Curaçao en weet je Erik, ik schaamde me er bijna voor om Nederlander te zijn toen ik met eigen ogen zag wat voor een verschil er was tussen faciliteiten het onderwijs in Nederland en Curaçao. Hoe kon het nu dat een Europees Nederlands kind zo veel meer voorsprong in het onderwijs krijgt dan een niet Europees Nederlands kind op de Antillen?? Toen nam ik mezelf voor dat ik ooit zou terugkeren naar de Antillen. Mijn voorliefde voor het land en de bewoners was geboren. Later heb ik zelfs op het ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoek gedaan om een verklaring te vinden voor de vreemde verhouding tussen Nederland-Venezuela-Antillen. Toen wij 8 jaar geleden op Bonaire waren op vakantie, voelden we dat we hier moesten komen wonen.

Ondertussen hebben we in Nieuwegein een zeer mooi leven opgebouwd, onze kinderen zijn hier geboren en we voelen ons goed in Galecop. Maar het bleef knagen..daarom hebben we besloten om het roer om te gooien: begin oktober 2010 vertrekken wij naar Bonaire.Concreet betekent dit dus dat mijn laatste raadsvergadering op 22 september 2010 zal zijn. Weet je Erik, de Franse schrijfster Francoise Sagan zei dit al eerder “partir, c’est mourir un peu” (weggaan betekent een beetje sterven), maar wij nemen Nieuwegein met ons mee naar Bonaire. Ik ben dankbaar voor de vele support die ik de afgelopen jaren heb mogen ontvangen van de Nieuwegeinse bevolking en weet zeker dat D66 Nieuwegein goed zal zorgen-waken op Nieuwegein. We spreken mekaar vast nog mensen. Hartelijke groetjes voor nu,

Petra Meese

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk