Natuurwerkdag 3 november ook in Nieuwegein

Samen buiten aan de slag, dat kan op 3 november op de Natuurwerkdag. In 2018 organiseert LandschappenNL de Natuurwerkdag voor de 18de keer op bijna 500 locaties door heel Nederland. Het is gezond, leuk en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersactie in het groen; zagen, snoeien en meer. Op veel locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen. In de provincie Utrecht coördineert Landschap Erfgoed Utrecht op 50 locaties waar mensen mee kunnen doen. Ook in de gemeente Nieuwegein zijn twee locaties waar mee gewerkt kan worden. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op de website van de natuurwerkdag.

Kom helpen in Nieuwegein
Het Natuurkwartier Nieuwegein is een uniek groen gebied midden tussen de stadse stenen. Een onderdompeling in natuur en cultuur. Een ontmoeting met planten en dieren en hoe mensen hier vroeger leefden. Het Natuurkwartier is een ontdekkingstocht naar wat heel dichtbij is. Hier ervaar je hoe bijzonder je eigen leefomgeving is. Er zijn heel veel verschillende werkzaamheden, dus iedereen kan van 09.15 uur tot 14.00 uur meedoen op 3 november om het Natuurkwartier nog mooier te maken.

Het centrale plein in de wijk Fokkesteeg wordt volledig opgeknapt, zodat het aantrekkelijker wordt voor omwonenden en bezoekers. Er staan al een aantal bloembakken- en potten, en er hangen tien hanging baskets aan de lantaarnpalen rond het plein. Recent is de lelijke beplanting van de vijf plantperken gerooid om plaats te maken voor nieuwe, kleurrijke en biodiverse beplanting. Op zaterdag 3 november is van 10:00 tot 16:00 uur de ‘grote plantdag’: dan gaat de nieuwe beplanting de grond in.

Landschap kan niet zonder vrijwilligers
Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Samen aan het werk voor leefruimte voor de boomkikker, de ringslang, een nestelplek voor vogels of de karakteristieke knotbomenrij. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap.

Samen aan de slag op de Natuurwerkdag
Geïnteresseerd om samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag te gaan en zo bij te dragen aan jouw groene omgeving? Kijk dan op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie over locaties en activiteiten bij jou in de buurt en meld je aan. Zelf een werklocatie aanmelden is ook mogelijk.

Natuurwerkdag 2017.
Photo: Allard Willemse

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren