Katern

Natuurontwikkeling in de Galecopperzoom

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid, organiseert op zondag 6 april om 13.30 uur een excursie langs natuurontwikkeling in Noord-Nieuwegein. In het noorden van de wijk Galecop (Galecopperzoom) is er in het laatste decennium door de gemeente Nieuwegein ruimte gemaakt voor natuurontwikkeling. Dit is onder andere gebeurd langs de Galecopperwetering. Er zijn vooroevers aangelegd, eilandjes opgeworpen, plas-dras situaties gecreëerd, om zodoende ruimte te geven aan moerasvogels en -planten.

IVN-gids Ineke Blijleven: ‘We gaan kijken hoe deze natuurontwikkeling gestalte heeft gekregen, en welke vogel- en plantensoorten er inmiddels voorkomen. Het gebied ligt dichtbij andere biotopen (bos, open weilanden), wat tijdens de excursie interessant vergelijkingsmateriaal kan opleveren. We verzamelen bij Jacks Grillhouse aan het Parkhout 2 in Nieuwegein en vertrekken hier om 13.30 per auto.’

Deelname aan de excursie is gratis; een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden. Voor informatie kunt u bellen naar de IVN-gids Ineke Blijleven, telefoonnummer 06 – 1009 4373.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk